Μπριζόλες κρασάτες στο φούρνο

FOOD

Μπριζόλες κρασάτες στο φούρνο

Οι πιο ζουμερές, νόστιμες μα πάνω απ΄ όλα νόστιμες και λαχταριστές μπριζόλες, που η μυρωδιά τους …σπάει τις μύτες. Η η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μοσχαρίσιες ή χοιρινές μπριζόλες  αρωματισμένες από τα λαχανικά, που ψήνονται στον φούρνο.

14.11.2020 | 09:30

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 μαραθόριζα
  • 5 καρότα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • ½ λεμόνι
  • ½ φλ. κρασί
  • 1 ½ φλ. ζωμό κρέατος
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πριν κάνουμε οτιδήποτε άλλο για τις κρασάτες μπριζόλες στο φούρνο, ταμπονάρουμε – σκουπίζουμε τις μοσχαρίσιες ή χοιρινές μπριζόλες με χαρτί κουζίνας. Τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ταψί που μπαίνει στο μάτι της κουζίνας ή σε πλασωτέ κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο.

Ροδίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε στο ταψί σκόρδο, κρεμμύδι χοντροκομμένο σε φέτες και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα σε χοντρές φέτες.

Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά  και προσθέτουμε τον ζωμό και τα μυρωδικά.

Αφήνουμε να πάρει βράση και βάζουμε τις μπριζόλες στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200ο  C.

Εάν τα λαχανικά κρατάνε, βγάζουμε τις μπριζόλες σε πιατέλα και αφήνουμε τα λαχανικά για λίγο ακόμα να μαλακώσουν.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version