FOOD

Μπράουνι σοκολάτας

Νόστιμο και αφράτο σοκολατένιο μπράουνις με καρυδόψιχα και αμύγδαλο, που σερβίρεται στο σκεύος που ψήνεται.

asist team
Asist Team /
Μπράουνι σοκολάτας

Γι΄ αυτό επιλέγουμε ένα ρηχό και ευπαρουσίαστο ταψί και το σίγουρο είναι ότι με το που θα το παρουσιάσετε θα γίνει μεμιάς ανάρπαστο.

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

 

ΥΛΙΚΑ

• 200 γρ. σοκολάτα μαύρη 70% κακάο

• 120 γρ. άχνη ζάχαρη

• 3 αυγά

• 130 γρ. βούτυρο, μαλακό

• 50 γρ. αλεύρι

• 20 γρ. αμυγδαλόψιχα σε σκόνη

• 2 πρέζες κανέλα σε σκόνη

• 120 γρ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα

 

Για 4-6 άτομα. Προετοιμασία: 20 λεπτά. Μαγείρεμα: 20-25 λεπτά. Αναμονή: 2 ώρες

Απαραίτητος εξοπλισμός: τετράγωνο ταψάκι (15 εκ.)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια, σε χλιαρό μπεν μαρί.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, την κανέλα, τη σοκολάτα και την καρυδόψιχα.

Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί. Ψήνουμε στους 180οC για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε το μπράουνι να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Παραλλαγή: Αντικαθιστούμε τα καρύδια με πεκάν, μακαντέμια, φουντούκια, αμύγδαλα ή μείγμα ξηρών καρπών.

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023