Μπάλα τυριού για το γιορτινό τραπέζι

FOOD

Μπάλα τυριού για το γιορτινό τραπέζι

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ορεκτικά για το γιορτινό τραπέζι είναι η μπάλα τυριού με ρόδι και καρύδια, που δημιουργεί η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και κλέβει τις εντυπώσεις με την γεύση της.

31.12.2020 | 09:09

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γραμ. τυρί κρέμα
  • 300 γραμ. ανθότυρο φρέσκο
  • 200 γραμ. ροκφόρ ή ξυνομυζήθρα (ή άλλο έντονο μαλακό τυρί )
  • 100 γραμ. καρύδια ή φιστίκι Αιγίνης
  •  1 κ.σ. βούτυρο
  •   λίγους κρόκους κόκκινο πιπέρι
  •   κράνμπερι
  •   1 ρόδι
  •   κρακεράκια για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μπάλα τυριού με καρύδια και ρόδι, αφήνουμε όλα τα τυριά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ και αναδεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα καθώς και το φιστίκι Αιγίνης ολόκληρο. Ρίχνουμε το λιωμένο ζεστό βούτυρο ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Σε στρογγυλό μπολ απλώνουμε βρεγμένο κομμάτι τουλπάνι. Αδειάζουμε το μείγμα τυριού. Κλείνουμε το τουλπάνι δένοντας το. Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο το μείγμα για 2-3 ώρες.

Βγάζουμε το τουλπάνι και φορμάρουμε την μπάλα τυριού με τα χέρια σε στρογγυλό σχήμα. Την κυλάμε σε σπόρους ροδιού να ντυθεί ολόγυρα.

Την βάζουμε πάνω σε ξύλο κοπής ντυμένο με πράσινα φύλλα σαλάτας.

Γαρνίρουμε με κρακεράκια.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version