Μοσχάρι πιπεράτο με τυρί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

FOOD

Μοσχάρι πιπεράτο με τυρί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εύκολο και πεντανόστιμο πιπεράτο μοσχάρι με τυρί, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Συνδυάστε το με πατατοσαλάτα και θα τρελαθείτε με τη νοστιμιά του.

10.09.2020 | 09:22

ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό μοσχάρι

• 3 σκ. σκόρδο

• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• 200 γραμ κεφαλοτύρι

• 1/2 κουταλάκι ρίγανη

• 1/3 φλ. κονιάκ

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• αλάτι

• 1 κ.γλ. μπούκοβο προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μοσχάρι πιπεράτο κόβουμε το κρέας σε φέτες πάχους ενάμιση εκατοστού. Το ροδίζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κονιάκ. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό στο φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Μετά, ρίχνουμε τη ρίγανη, λίγο αλάτι (προσοχή γιατί το κεφαλοτύρι που θα προσθέσουμε είναι αλμυρό). Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε κομμάτια με μέγεθος σπιρτόκουτου και ακουμπάμε πάνω σε κάθε φέτα μοσχαριού από ένα κομμάτι τυρί. Αν θέλουμε βάζουμε προς το τέλος και το μπούκοβο. Δίνει ωραίο κόκκινο χρώμα στη σάλτσα και ένταση στη γεύση.

Ξανασκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για ακόμη 15 λεπτά. Δεν πρέπει να έχει πολύ ζουμί το φαγητό, αλλά να μείνει σχεδόν με το λάδι του. Σερβίρουμε το πιπεράτο μοσχάρι με την πατατοσαλάτα που ακολουθεί.

Συμβουλή: Η ένταση της φωτιάς για να γίνει λουκούμι το πιπεράτο μοσχάρι μας πρέπει να είναι χαμηλή.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr

 

 

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version