Μεθυσμένο κοτόπουλο!

FOOD

Μεθυσμένο κοτόπουλο!

Το κοτόπουλο είναι ένα κρέας που μπορεί να γίνει με πολλές παραλλαγές και το βάζουμε συχνά στη διατροφή μας, αφού είναι πάντα αγαπητό.

23.02.2020 | 11:11

Αυτή την φορά η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει το κοτόπουλο μεθυσμένο oγκρατέν με μαστιχωτά τυριά.

ΥΛΙΚΑ

• 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια

• 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο

• 1 σκελίδα σκόρδο

• 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

• 2 κ. σ. αλεύρι

• 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά

• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

• 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί

• 1 φλ. ζωμό κότας

• αλάτι, πιπέρι

• 1/2 φλ. μοτσαρέλα ή άλλο μαλακό μαστιχωτό τυρί

• 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε καρέ ή λωρίδες. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Ζεσταίνουμε το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους. Προς το τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές και το φρέσκο κρεμμύδι. Σοτάρουμε 2 – 3′ και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα φιλέτα στην μέση κατά μήκος. Βάζουμε κάθε κομμάτι φιλέτο κοτόπουλο ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και με ένα σφυρί κουζίνας χτυπάμε να πλατύνουν και να λεπτύνουν σε πάχος.

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με αλατοπίπερο. Τα πανάρουμε στο αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περιττό. Τα ροδίζουμε σε καυτό τηγάνι για 3′ – 4′ από κάθε πλευρά σε ελάχιστο λάδι. Τα βάζουμε σε ταψάκι. Βάζουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές πάνω στα φιλέτα. Στο τηγάνι προσθέτουμε το κρασί και τρίβουμε τη βάση του. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και βράζουμε για 8′ – 10′ να πυκνώσει. Αλατοπιπερώνουμε.

Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τα τυριά. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 12 – 15′.
Σερβίρουμε αμέσως.

Για περισσότερα, μπείτε: www.argiro.gr

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version