Μαρμελάδα φράουλα

FOOD

Μαρμελάδα φράουλα

Η φράουλα πρωταγωνιστεί στα ανοιξιάτικα φρούτα. Τι καλύτερο από το να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα με φράουλες και να την απολαύσετε όχι μόνο στο πρωινό σας αλλά και σε λαχταριστά γλυκά όπως τάρτες, τούρτες, παγωτό, cheese cake, κ.α. Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή με τρία μόνο υλικά από τον Πέτρο Συρίγο.

30.03.2021 | 08:30

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φράουλες
  • 600 γραμμ. έως 1 κιλό ζάχαρη
  • ¼ φλιτζ. χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε καλά τις ώριμες φράουλες, κόβετε τα κοτσάνια τους και τις βάζετε σε λεκάνη. Τις λιώνετε με το χέρι. Τις ρίχνετε σε φαρδιά κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού.

Τις αφήνετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι η μαρμελάδα να πέφτει σε παχύρρευστη μάζα.

Αφού κρυώσει, τη βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάτε στο ψυγείο.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version