Μαγειρίτσα με μανιτάρια

FOOD

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει μια διαφορετική συνταγή για την πατροπαράδοτη πασχαλινή σούπα, την μαγειρίτσα σε vegan εκδοχή. Είναι σίγουρη ότι θα μας ξετρελάνει η γεύση της.

13.04.2020 | 11:00

ΥΛΙΚΑ

• 500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα (ασπρομανίταρα, πλευρώτους, πορτομπέλο κ.λπ.) κομμένα σε φέτες

• 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

• 1 ματσάκι καυκαλήθρες

• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

• 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

• 1 μαρούλι ψιλοκομμένο

• 1 φλ. ρύζι γλασέ

• 2 κ.σ. ταχίνι

• αλάτι

• πιπέρι

• το χυμό από 2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε τη νηστίσιμη μαγειρίτσα με μανιτάρια και χόρτα, ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα τα μανιτάρια, το μαρούλι, τα μυρωδικά, με 3 φλ. νερό.

Αφήνουμε να βράσουν για 5΄. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε μέχρι να βράσει και να δέσει το ζουμί.

Αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι που το έχουμε διαλύσει σε λίγο χλιαρό νερό και στο χυμό των λεμονιών.

Ανακατεύουμε καλά τη σούπα μέχρι να ασπρίσει και σερβίρουμε.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr 

 

 

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version