WELL BEING
Λαζάνια με σπανάκι, γιαούρτι και φέτα
Ο food blogger coolartisan Γαβριήλ Νικολαίδης, μας δίνει συνταγή για "Λαζάνια και σπανάκι" που "παντρεύονται" σε μια απολαυστική συνταγή που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε pasta al forno και πίτα. Για το μίγμα χρησιμοποιεί μόνο ένα τηγάνι μέσα στο οποίο σοτάρει τα λαχανικά κι έπειτα προσθέτει το γιαούρτι, τα τυριά και τα αυγά.
Υλικά
- 80 ml ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 350 γρ. σπανάκι, πλυμένο
- 150 γρ. κρεμα γάλακτος
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 400 γρ φέτα
- 4 αυγά
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κγ πάπρικα καπνιστή
- αλάτι
- πιπέρι
- 9 φύλλα λαζάνια
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει
- Σοτάτουμε το ξερό κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το σπανάκι.
- Το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος χοντροσπάμε τη φέτα, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 40 x 40 εκ.
- Στρώνουμε τη βάση με τα μισα λαζάνια
- Προσθέτουμε το μισό μείγμα από το τηγάνι
- Στρώνουμε τα υπόλοιπα λαζάνια
- Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά
Τip: Μπορείτε να το ψήσετε το φαγητό κι αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου να το διατηρήσετε στην κατάψυξη για έως και 20 μέρες.