Λαχταριστό μοσχάρι στο φούρνο

FOOD

Λαχταριστό μοσχάρι στο φούρνο

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει μια εγγυημένη συνταγή για να έχετε ένα πεντανόστιμο πιάτο στο τραπέζι σας: μοσχάρι στο φούρνο με λαχανικά και πατάτες. Για να φτιάξουμε την καταπληκτική αυτή συνταγή θα χρειαστούμε μία μικρή γάστρα ή πυρίμαχο μικρό σκεύος με καπάκι.

04.08.2020 | 11:33

ΥΛΙΚΑ

• 1½ κιλό μοσχάρι (σπάλα)

• 3 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες

• 5 μέτρια καρότα κομμένα σε κομμάτια

• 5 πατάτες κομμένες σε κομμάτια μπουκιάς

• 2 κλωνάρια σέλερι

• 5 κ.σ. αλεύρι

• 5 κ.σ. ελαιόλαδο

• 2 φλ. ζωμό κρέατος ή νερό

• 1 κ.γλ. ξερό θυμάρι

• 1 δαφνόφυλλο

• κατά βούληση αλάτι

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μεγάλης μπουκιάς. Τα βάζουμε σε μπολ και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να ταμποναριστούν τα κομμάτια με το αλεύρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C με 180°C στις αντιστάσεις.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τις 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο. Λίγα λίγα ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος για 1΄-2΄ να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Αφού ροδίσουμε όλο το κρέας, στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καθώς επίσης και τα κρεμμύδια, τα καρότα, και τις πατάτες. Τα σοτάρουμε για 5΄-6΄ μέχρι να αρχίσουν ελαφρώς να αλλάζουν χρώμα τα κρεμμύδια. Τότε ρίχνουμε το ζωμό κρέατος και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κρέας στα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού. Ρίχνουμε το θυμάρι, τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Μεταφέρουμε το φαγητό στο πυρίμαχο σκεύος. Σκεπάζουμε με καπάκι και το βάζουμε στην τελευταία σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε, χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο, για 2 ώρες και 15΄, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά και η σάλτσα να είναι δεμένη.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version