Λαχταριστές ταλιατέλες ογκρατέν

FOOD

Λαχταριστές ταλιατέλες ογκρατέν

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει να φτιάξουμε σήμερα μακαρόνια ογκρατέν, μια συνταγή εύκολη, πολύ νόστιμη,  που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

17.03.2021 | 07:40

 

ΥΛΙΚΑ

  •     500 γραμ. ταλιατέλες (1 πακέτο)
  •     300 γραμ. ζαμπόν βραστό ψιλοκομμένο
  •     200 γραμ. κασέρι τριμμένο
  •     200 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  •     250 γραμ. τυρί κρέμα
  •     400 ml κρέμα γάλακτος light
  •     αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε τα μακαρόνια ογκρατέν, βράζουμε πρώτα τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά τα ζυμαρικά.

Τα βάζουμε σε λαδωμένο, μακρόστενο, πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με το ζαμπόν και τα τριμμένα τυριά.

Αραιώνουμε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος light. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τις ταλιατέλες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο  C για 25-30 μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version