Λαχταριστά ντόνατς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

FOOD

Λαχταριστά ντόνατς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αφράτα, εντυπωσιακά και χρωματιστά ντόνατς, που σίγουρα θα γίνουν το καλύτερο σνακ για τα παιδιά και όχι μόνο.

07.09.2020 | 10:11

Ψήστε τα στο φούρνο ή κάντε τα τηγανητά και προσθέστε χρωματιστό υπέροχο γλάσο. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει δε να τα διακοσμήσουμε μαζί με τα παιδιά, που σίγουρα θα ξετρελαθούν.

ΥΛΙΚΑ

• 650 γραμ. αλεύρι

• 70 γραμ. ζάχαρη

• 1 βανίλια

• 1 ½ κ.γλ. μαγιά σκόνη

• 150 γραμ. γιαούρτι

• 50 γραμ. γάλα

• 1 κ.γλ. αλάτι

• 100 γραμ. νερό χλιαρό

• 2 αυγά μέτρια χτυπημένα

• 100 γραμ. βούτυρο μαλακό σε κομματάκια

• λάδι για τηγάνισμα

Για το γλάσο

• 150 γραμ. άχνη

• 1 βανίλια

• 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

• λίγο χλιαρό νερό

• 60 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα

• χρώματα ζαχαροπλαστικής

• λίγη extra άχνη

• πολύχρωμη τρούφα

• τριμμένα μπισκότα γεμιστά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξτε τα ωραιότερα ντόνατς στο φούρνο ή τηγανητά. Χρωματιστά, με υπέροχο γλάσο.

Για τη ζύμη των donuts

Για τα πιο αφράτα ντόνατς, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στο μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την μαγιά. Ανακατεύουμε.

Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το γάλα, το αλάτι, το νερό και τα αυγά. Τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική, για 5′-6′. Ένα ένα και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε τα κομμάτια μαλακό βούτυρο. Η ζύμη θα είναι μαστιχωτή. Τη μαζεύουμε σε μπάλα και την αφήνουμε σε λαδωμένο μπολ σκεπασμένη να διπλασιαστεί σε όγκο. Αυτό παίρνει από 45′ ως και δυο ώρες, ανάλογα την θερμοκρασία. Σε ζεστό σημείο θα φουσκώσει γρηγορότερα.

Αλευρώνουμε τον πάγκο, αδειάζουμε τη ζύμη, τη διπλώνουμε σε τέσσερα σημεία και αναποδογυρίζουμε. Ανοίγουμε σε φύλλο χοντρό με πάχος 0,5 εκ. Κόβουμε τα ντόνατς με κουπ πατ. Έχουμε αραδιάσει κομμάτια λαδόκολλας σε 2 λαμαρίνες. Βάζουμε επάνω τα ντόνατς. Αφήνουμε να σταθούν μέσα σε σβηστό φούρνο να ξαναφουσκώσουν για 35′-40′.

Τηγανίζουμε να ροδίσουν σε μέτρια φωτιά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Εναλλακτικά, ψήνουμε τα ντόνατς στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Για το γλάσο και τη διακόσμηση

Ανακατεύουμε την άχνη με το βούτυρο και τη βανίλια. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό, να είναι ρευστό το γλάσο. Ισομοιράζουμε σε 3 μπολ. Αφήνουμε το 1 σκέτο, στο 2 βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα και στο 3 ρίχνουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής και λίγη άχνη επιπλέον να στέκεται.

Βουτάμε τα ντόνατς σε όποιο γλάσο επιθυμούμε και γαρνίρουμε με χρωματιστή τρούφα και προαιρετικά τριμμένο μπισκότο.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr

 

 

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version