FOOD

Λαχταριστά κοκ από τον Στέλιο Παρλιάρο

Τα κοκ είναι ίσως από τα αγαπημένα ρετρό κεράσματα και ο κορυφαίο pastry chef μας δίνει την καλύτερη συνταγή, που είναι και σπιτική. Η εκδοχή αυτή είναι απείρως πιο απολαυστική.

asist team
Asist Team /
Λαχταριστά κοκ από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΥΛΙΚΑ

Γέμιση

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

• 350 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

• 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά

• 80 γρ. ζάχαρη

• 1 αυγό

• 3 κρόκοι αυγών

• 40 γρ. κορν φλάουρ

Βάση

• 140 γρ. ζάχαρη

• 6  κρόκοι αυγών

• 6 ασπράδια αυγών

• 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

• 50 γρ. κορν φλάουρ κοσκινισμένο

Σιρόπι

• 150 γρ. νερό

• 150 γρ. ζάχαρη

Γλάσο

• 250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο ψιλοκομμένη

• 250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά

• 1 κ.γ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την γέμιση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα και τα βάζουμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το αυγό και τους κρόκους. Λίγο πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και αδειάζουμε πίσω στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και ν’ αρχίσει να κοχλάζει. Την αδειάζουμε σ’ ένα  καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μη σχηματιστεί κρούστα. Μόλις χλιάνει τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2-3 ώρες.

Για την βάση

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ¾ της ζάχαρης με τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν. Αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και καθαρίζουμε τον κάδο και το σύρμα. Χτυπάμε εκεί την υπόλοιπη ζάχαρη με τα ασπράδια σε μαρέγκα. Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το κορν φλάουρ. Στο τέλος ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδιά, στρογγυλή μύτη και φτιάχνουμε δίσκους διαμέτρου 5 εκ. πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Για το σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς και με ένα πινέλο βρέχουμε τις βάσεις (από την επίπεδη πλευρά).

Για το γλάσο

Βράζουμε την κρέμα και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Προσθέτουμε το μέλι, περιμένουμε για 2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να πήξει ελαφρώς το γλάσο και βουτάμε σε αυτό τις μισές βάσεις κοκ (από την κυρτή πλευρά τους).

Συναρμολόγηση

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και τη χτυπάμε στο μίξερ για να αφρατέψει. Τέλος, κολλάμε τις βάσεις ανά δύο με την κρέμα χρησιμοποιώντας μία σκέτη βάση και μία με γλάσο.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.steliosparliaros.gr

 

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023