Λαβράκι με βότανα και ντοματίνια βουτύρου

FOOD

Λαβράκι με βότανα και ντοματίνια βουτύρου

Μετά την τόση κρεατοφαγία, λόγω Πάσχα, μία αλλαγή στη γεύση με ένα ξεχωριστό πιάτο που προτείνει η σπεσιαλίστα και στο ψάρι, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι ό,τι πρέπει. Εμείς επιλέξάμε λαβράκι με βότανα και ντοματίνια βουτύρου που συνδυάζεται υπέροχα με λευκό κρασί! Καλή σας όρεξη!

13.05.2021 | 13:58

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φιλέτα άγριο λαβράκι με το δέρμα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκ. σκόρδο με την φλούδα (ψημένα σε λάδι)
  • 4-5 φύλλα φασκόμηλο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ντοματίνια μακρόστενα κομμένα στη μέση
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το λαβράκι με ντοματίνια, τυλίγουμε τα σκόρδα με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 30′ στους 180ºC.

Εναλλακτικά ψήνουμε τα σκόρδα με την φλούδα τους καλυμμένα με ελαιόλαδο. Αφού κρυώσουν, τα ζουλάμε και παίρνουμε την κρέμα τους. Προσθέτουμε τα βότανα και το αλατοπίπερο.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το βούτυρο και την κρέμα σκόρδο με μυρωδικά, σοτάρουμε, ανακατεύοντας τακτικά για 5′.

Χαράζουμε ελαφρά την πέτσα του ψαριού. Λαδώνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο κι αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος που έχουμε ζεστάνει καλά, τοποθετώντας τα φιλέτα με την πέτσα στο καυτό σκεύος. Μετά από 4′-5′, αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα άγριο λαβράκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3′-4’επιπλέον.

Ισομοιράζουμε στα πιάτα τα ντοματίνια βουτύρου και τοποθετούμε επάνω το λαβράκι με τη πλευρά του δέρματος προς τα πάνώ. Σερβίρουμε αμέσως.

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version