Κοκκινιστό κρέας: Κλασική, χειμωνιάτικη γεύση

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κοκκινιστό κρέας: Κλασική, χειμωνιάτικη γεύση

Συνήθως σερβίρεται στα κυριακάτικα τραπέζια. Το συνοδεύετε άριστα με πουρέ, ρύζι, τηγανητές πατάτες και μακαρόνια. Η τελική επιλογή δική σας.

21.11.2019 | 17:52
ΥΛΙΚΑ
• 1.000. περίπου μοσχαράκι ελιά, σε κομμάτια
• 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
• 3 ντομάτες ώριμες, ξυσμένες στον τρίφτη ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
• 1-2 κ. σ. πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
• 1 κ. σ. μέλι
• 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
• 2 καρότα κομμένα ροδέλες
• 1 κ. σ. Worcestershire sauce
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 3-4 κόκκους μπαχάρι
• 1 κ. γλ. κανέλα
• 2 φύλλα δάφνης
• αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και μόλις κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε και το κρέας και σοτάρετε για λίγο. Προσθέτετε τα καρότα, τη δάφνη, το μπαχάρι, την ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο στο νερό, το ποτήρι το κρασί, την Worcestershire sauce, αλάτι, πιπέρι, το μέλι. Ανακατεύετε και βράζετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μείνει με μια ωραία σάλτσα.
Σερβίρετε το κοκκινιστό σε πιάτα συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές ή ρύζι, ή κριθαράκι ή χοντρά μακαρόνια, και πασπαλίζετε με τυρί για μακαρόνια.

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version