Κέικ λεμονιού με μύρτιλα και γιαούρτι αμυγδάλου

FOOD

Κέικ λεμονιού με μύρτιλα και γιαούρτι αμυγδάλου

Ένα πεντανόστιμο vegan κέικ με άρωμα λεμονιού, μύρτιλα και γιαούρτι και ρόφημα αμυγδάλου της ΔΕΛΤΑ δημιουργεί ο food blogger coolasrtisan Γαβριήλ Νικολαΐδης. Μια εξαιρετική συνταγή, που αν την ακολουθήσουμε κατά γράμμα το αποτέλεσμα θα είναι λαχταριστό!

13.04.2021 | 07:55

ΥΛΙΚΑ

  • 120 ml vegan γιαούρτι αμυγδάλου ΔΕΛΤΑ
  • 180 ml φυτικό ρόφημα αμυγδάλου ΔΕΛΤΑ
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 ml ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γραμ. baking powder
  • 5 γραμ. baking soda
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 80 γραμ. μύρτιλα (+ 1 κτσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C

Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι αμυγδάλου ΔΕΛΤΑ, το φυτικό ρόφημα αμυγδάλου ΔΕΛΤΑ, τη ζάχαρη άχνη, το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και το λεμόνι (χυμό και ξύσμα).

Τα χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, το baking soda και το αλάτι.

Προσθέτουμε τα στερεά στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μύρτιλα με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.

Βάζουμε σε μια αντικολλητική φόρμα το 1/3 από το μείγμα και από πάνω προσθέτουμε τα μισά μύρτιλα. Συνεχίζουμε με το άλλο 1/3 του μείγματος και τα υπόλοιπα μύρτιλα. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

Ψήνουμε το κέϊκ σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 1 ώρα.

 

 

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version