FOOD

Κατσικάκι Λαµπρής, γεµιστό

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοίμασε για το πασχαλινό τραπέζι κατσικάκι γεμιστό με τυριά, μια νοστιμιά γεμάτη μυρωδιές και γεύσεις που σίγουρα αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

asist team
Asist Team /
Κατσικάκι Λαµπρής, γεµιστό

ΥΛΙΚΑ

• 1 κατσικάκι γάλακτος γύρω στα 5 κιλά

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

• 1 συκωταριά από το κατσίκι

• 10 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα

• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 φλ. ελαιόλαδο

• ½ ματσάκι μάραθο

• ½ ματσάκι άνηθο

• ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο

• 250 γραμ. φέτα

• 250 γραμ. φρ. μυζήθρα

• 6 αυγά

• πατάτες για το γαρνίρισμα

• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

•4 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πασχαλινό κατσικάκι γεμιστό με τυριά, ζεματίζουμε πρώτα τη συκωταριά σε νερό που βράζει για 6΄-8 και την αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε τις συμφύσεις και την ψιλοκόβουμε.

Κόβουμε τα λεμόνια στη μέση και τα στύβουμε πάνω στο κατσικάκι και μέσα στην κοιλιά. Τρίβουμε πολύ καλά το κρέας με το χυμό του λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε το κατσικάκι καλά, μέσα κι έξω.

Για τη γέμιση

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Σε χαμηλή φωτιά τ’ αφήνουμε να μαραθούν για 8΄- 10΄, χωρίς να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 6΄- 8΄ επιπλέον. Αλατοπιπερώνουμε τη γέμιση και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά (μάραθο, άνηθο, δυόσμο). Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Σε λεκάνη θρυμματίζουμε τα τυριά, προσθέτουμε τη γέμιση (κρύα) και τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε την κοιλιά του κατσικιού και τη ράβουμε ή τη στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Τοποθετούμε το κατσίκι πλαγιαστό στο ταψί του φούρνου.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και αφού τις πλύνουμε, τις σπάμε με σφυρί, να ανοίξουν, κάνοντας αγριάδες στην επιφάνειά τους. Έπειτα τις αραδιάζουμε τριγύρω στο κρέας. Περιχύνουμε με τα λεμόνια που στράγγισαν όταν τρίψαμε το κατσίκι. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και περιχύνουμε το ταψί με το υπόλοιπο μισό φλ. ελαιόλαδο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς C σε αντιστάσεις. Ψήνουμε για 35΄- 40΄και ύστερα χαμηλώνουμε στους 200οC. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2,5 ώρες, αλείφοντας πότε πότε το κρέας και τις πατάτες με τα υγρά του ταψιού. Όταν ψηθούν, αφαιρούμε τη γέμιση και τεμαχίζουμε το κατσικάκι. Το σερβίρουμε σε πιατέλα.

Για περίσσοτερα, μπείτε στο www.argiro.gr

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023