Καρυδόπιτα με τόπο καταγωγής

FOOD

Καρυδόπιτα με τόπο καταγωγής

Σιροπιαστό μοσχομυριστό γλυκό με καρύδια, μια παραδοσιακή συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που ανακάλυψε στα ταξίδια της ανά την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Πρέβεζα. Το σίγουρο είναι ότι θα ενθουσιάσει όποιον δοκιμάσει αυτή τη καρυδόπιτα.

22.02.2021 | 12:58

ΥΛΙΚΑ

  •     8 αυγά – χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  •     8 κ.σ. καρυδόψιχα
  •     8 κ.σ. φρυγανιά
  •     8 κ.σ. ζάχαρη
  •     1 κ.γλ. κανέλα
  •     1 κ.γλ. γαρίφαλο
  •     1 κ.γλ. σόδα
  •     1/3 φλ. κονιάκ

Για το σιρόπι

  •     1½ ποτήρι ζάχαρη
  •     1 ποτήρι νερό
  •     φλούδα λεμονιού
  •     1 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για 3΄-4΄. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για την καρυδόπιτα: Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους με τη ζάχαρη και σιγά σιγά προσθέτουμε τη μαρέγκα, τη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρίφαλο. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το προσθέτουμε. Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170οC για περίπου 45΄. Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα αμέσως με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version