FOOD

Γλυκιά τάρτα γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα

Δροσερή τάρτα με αέρινη γέμιση γιαουρτιού, γαρνιρισμένη με φρούτα εποχής που θα τη λατρέψετε από την πρώτη μπουκιά! Ιδανικό γλυκό και για μετά το φαγητό.

asist team
Asist Team /
Γλυκιά τάρτα γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα

ΥΛΙΚΑ

Για την τάρτα:

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
  • 340 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 220 γραμ. βούτυρο παγωμένο
  • 2 κρόκοι αβγού
  • 1 κ.σ. νερό κρύο
  • 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα

Για τη μους γιαουρτιού:

  • 300 γραμ. γιαούρτι
  • 400 γραμ. τυρί κρέμα
  • 120 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 50 ml γάλα
  • 1 σφηνάκι ποτό μαστίχα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τάρτα

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Κόβουμε το παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια και το βάζουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Με τα χέρια μας τρίβουμε τα υλικά έτσι ώστε να γίνει σαν άμμος το μείγμα μας. Προσθέτουμε τους 2 κρόκους, το νερό και ζυμώνουμε δημιουργώντας ένα ζυμάρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάζουμε απ’ το ψυγείο τη ζύμη και την αφήνουμε 10 λεπτά. Βάζουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο μας, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το ζυμάρι μας και σκεπάζουμε με μια άλλη λαδόκολλα. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 1/3 του δάχτυλου μας. Μεταφέρουμε σε ταρτιέρα διαμέτρου 27 εκ. πιέζοντας καλά την ζύμη να κολλήσει και στα τοιχώματα. Κόβουμε ό, τι εξέχει. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, βάζουμε βάρος ( πχ φασόλια) και ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά. Βγάζουμε απ’ τον φούρνο, αφαιρούμε την μεμβράνη με τα φασόλια, αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που τον έχουμε αραιώσει με 1 κουταλια σούπας νερό και ξαναψήνουμε για αλλά 5 λεπτά στους 175οC. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την μους γιαουρτιού

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και την άχνη και χτυπάμε για 3 λεπτά για να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τα δυο φύλλα ζελατίνη και τα αφήνουμε να μουλιάσουν. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και όταν μαλακώσουν τα φύλλα ζελατίνης τα στραγγίζουμε καλά με το χέρι μας αφαιρώντας όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τις ζελατίνες στο γάλα, ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και το περνάμε από σίτα μέσα στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε το ξύσμα και το ποτό. Απλώνουμε πάνω στην κρύα τάρτα μας, βάζουμε φρούτα πάνω στην μους και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Η τάρτα σερβίρεται κρύα.

 

 

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023