Γιαουρτόγλυκο με λεμόνι και oreo

FOOD

Γιαουρτόγλυκο με λεμόνι και oreo

Ο food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης προτείνει ένα δροσερό γλυκό με βάση το γιαούρτι που σίγουρα θα σας ξετρελάνει και δεν θα προλάβετε να το κόψετε… θα το απολαύσετε μεμιάς με μεγάλες κουταλιές από την πιατέλα.

31.08.2020 | 13:11

ΥΛΙΚΑ

• 500 γρ. γιαούρτι

• 200 γρ. lemon curd (κρέμα λεμονιού)

• 15 μπισκότα oreo

• 1 λεμόνι ξύσμα

• 1/2 λεμόνι χυμό

• 5 φύλλα ζελατίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το lemon curd, το ξύσμα λεμονιού και τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το χυμό λεμονιού μέσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι να πάρει βράση. Στη συνέχεια, ζαρώνουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα λεμονιού μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι το οποίο μπορεί να είναι ένα απλό ταψί ή τσέρκι και παγώνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Για σπιτική κρέμα λεμονιού( lemon curd)

ΥΛΙΚΑ

• 3 αβγά

• 150 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική (λευκή)

• 100 γραμ. χυμό λεμονιού (περίπου 2 λεμόνια)

• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

• ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια

• 150 γραμ. βούτυρο, παγωμένο κατευθείαν από το ψυγείο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε καλά τα αυγά, σαν να κάνουμε ομελέτα. Σε ένα φαρδύ τηγάνι (ή κατσαρόλα) βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό από τα λεμόνια και τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιών και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει το μείγμα σαν κρέμα. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το βούτυρο και το μείγμα από το τηγάνι. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να δέσει η κρέμα (περίπου 40 δευτερόλεπτα).

Αδειάζουμε σε καλά αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη, Instagram @gabnikolaidis

Για περισσότερα, μπείτε στο www.coolartisan.gr

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version