FOOD

Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο

Νοστιμιά από τις λίγες, με γεύση και γιορτινά αρώματα είναι η συνταγή, που δημιουργεί η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με φιλέτο κοτόπουλου . Εύκολο και γρήγορο με πολλή νοστιμιά για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι.

asist team
Asist Team /
Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ

  •     4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  •     3 κ.σ. ελαιόλαδο
  •     1/4 φλ. ξύδι
  •     1/4 φλ. κονιάκ
  •     1 φλ. ζωμό κότας
  •     αλάτι
  •     πιπέρι
  •     αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα
  •     λίγο σπάγκο ψησίματος

Για τη γέμιση

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
  •     4 κ.σ. ελαιόλαδο
  •     100 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  •     2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  •     2 κ.σ. κουκουνάρι
  •     4 ψιλοκομμένα αποξηραμένα δαμάσκηνα
  •     4 βρασμένα κάστανα ψιλοκομμένα
  •     1 μήλο τριμμένο
  •     4 κ.σ. κονιάκ
  •     4 κ.σ ξύδι
  •     χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ετοιμάζουμε την γέμιση ώστε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Με κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε τα φιλέτα, ώστε να μεγαλώσει η επιφάνεια τους. Τα χτυπάμε με μπάτη ή κάποιο άλλο βαρύ αντικείμενο, ώστε να πλατύνουν και να ανοίξουν, σε μεγάλη επιφάνεια για να τα γεμίσουμε.

Λαδώνουμε τα φιλέτα και αλατοπιπερώνουμε καλά από όλες τις πλευρές. Μοιράζουμε δύο κουταλιές γέμιση σε κάθε φιλέτο. Τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε σφιχτά κάθε ρολάκι, ώστε να μην ανοίξει στο μαγείρεμα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή πλακερή κατσαρόλα με χοντρή βάση. Σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα ρολάκια γύρω γύρω για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσοχή τα ρολά κοτόπουλο πρέπει να ροδίσουν ομοιόμορφα για να γίνει πολύ νόστιμο το φαγητό.

Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα ολόκληρα και το θυμάρι. Σβήνουμε τα ρολά με το ξύδι και το κονιάκ.

Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το υγρό για να φυλακίσουμε τα αρώματα. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να ψηθεί το φιλέτο και να γλασάρει η λίγη πυκνή σάλτσα. Αν θέλουμε προσθέτουμε ένα κομμάτι κρύο βούτυρο, όσο ένα καρύδι, για να γυαλίσει η σάλτσα. Ανακινούμε το τηγάνι, για να λιώσει το βούτυρο με τη θερμοκρασία των υλικών.

Κόβουμε διαγώνια κάθε φιλέτο και σερβίρουμε, γαρνίροντας με αποξηραμένα φρούτα και πυκνή γλασαρισμένη σάλτσα με σύσταση μελιού.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας να ψηθεί και να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά (3-4΄).

Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα δαμάσκηνα, τα κάστανα και το μήλο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το ξύδι και το κονιάκ. Προσθέτουμε λίγο ξύσμα πορτοκάλι.

Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος. Αποσύρουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε την γέμιση κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά ώστε να γεμίσουμε τα γιορτινά ρολά.

 

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023