FOOD

Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο

Νοστιμιά από τις λίγες, με γεύση και γιορτινά αρώματα είναι η συνταγή, που δημιουργεί η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με φιλέτο κοτόπουλου . Εύκολο και γρήγορο με πολλή νοστιμιά για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι.

asist team
Asist Team /
Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ

  •     4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  •     3 κ.σ. ελαιόλαδο
  •     1/4 φλ. ξύδι
  •     1/4 φλ. κονιάκ
  •     1 φλ. ζωμό κότας
  •     αλάτι
  •     πιπέρι
  •     αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα
  •     λίγο σπάγκο ψησίματος

Για τη γέμιση

Άση Μπήλιου: Ερωτικές προβλέψεις για την Άνοιξη 2021
Άση Μπήλιου: Ερωτικές προβλέψεις για την Άνοιξη 2021
  •     4 κ.σ. ελαιόλαδο
  •     100 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  •     2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  •     2 κ.σ. κουκουνάρι
  •     4 ψιλοκομμένα αποξηραμένα δαμάσκηνα
  •     4 βρασμένα κάστανα ψιλοκομμένα
  •     1 μήλο τριμμένο
  •     4 κ.σ. κονιάκ
  •     4 κ.σ ξύδι
  •     χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ετοιμάζουμε την γέμιση ώστε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Με κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε τα φιλέτα, ώστε να μεγαλώσει η επιφάνεια τους. Τα χτυπάμε με μπάτη ή κάποιο άλλο βαρύ αντικείμενο, ώστε να πλατύνουν και να ανοίξουν, σε μεγάλη επιφάνεια για να τα γεμίσουμε.

Λαδώνουμε τα φιλέτα και αλατοπιπερώνουμε καλά από όλες τις πλευρές. Μοιράζουμε δύο κουταλιές γέμιση σε κάθε φιλέτο. Τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε σφιχτά κάθε ρολάκι, ώστε να μην ανοίξει στο μαγείρεμα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή πλακερή κατσαρόλα με χοντρή βάση. Σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα ρολάκια γύρω γύρω για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσοχή τα ρολά κοτόπουλο πρέπει να ροδίσουν ομοιόμορφα για να γίνει πολύ νόστιμο το φαγητό.

Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα ολόκληρα και το θυμάρι. Σβήνουμε τα ρολά με το ξύδι και το κονιάκ.

Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το υγρό για να φυλακίσουμε τα αρώματα. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να ψηθεί το φιλέτο και να γλασάρει η λίγη πυκνή σάλτσα. Αν θέλουμε προσθέτουμε ένα κομμάτι κρύο βούτυρο, όσο ένα καρύδι, για να γυαλίσει η σάλτσα. Ανακινούμε το τηγάνι, για να λιώσει το βούτυρο με τη θερμοκρασία των υλικών.

Κόβουμε διαγώνια κάθε φιλέτο και σερβίρουμε, γαρνίροντας με αποξηραμένα φρούτα και πυκνή γλασαρισμένη σάλτσα με σύσταση μελιού.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας να ψηθεί και να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά (3-4΄).

Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα δαμάσκηνα, τα κάστανα και το μήλο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το ξύδι και το κονιάκ. Προσθέτουμε λίγο ξύσμα πορτοκάλι.

Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος. Αποσύρουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε την γέμιση κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά ώστε να γεμίσουμε τα γιορτινά ρολά.

 

IN FOCUS

Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών.

Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών.

Δέσποινα Πετρίδου 30/01/2021
7+1 λόγοι εξηγούν γιατί δεν χάνουμε κοιλιακό λίπος

7+1 λόγοι εξηγούν γιατί δεν χάνουμε κοιλιακό λίπος

Asist Team 28/01/2021
Δώστε χώρο στην καρδιά σας.

Δώστε χώρο στην καρδιά σας.

Μαίρη Αυγερινοπουλου 05/02/2021

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαρμόσυνα νέα για τον Χάρι και την Μέγκαν

Χαρμόσυνα νέα για τον Χάρι και την Μέγκαν

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/02/2021
Μαρία Ηλιάκη: Baby boom

Μαρία Ηλιάκη: Baby boom

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/02/2021
Μία αληθινή ιστορία αγάπης

Μία αληθινή ιστορία αγάπης

Μαίρη Αυγερινοπουλου 14/02/2021