FOOD

Φασολάδα με λουκάνικο

Οι κρύες ημέρες επιβάλουν ζεστά πιάτα στη κουζίνα μας. Τι καλύτερο από μια φασολάδα με λουκάνικο. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει μια εύκολη συνταγή με φασόλια χωρίς μούλιασμα και λουκάνικα, που δίνουν μια  χωριάτικη γεύση στη φασολάδα μας.

asist team
Asist Team /
Φασολάδα με λουκάνικο

ΥΛΙΚΑ

  •     500 γραμ. μέτρια ξερά φασόλια
  •     2 χωριάτικα λουκάνικα
  •     2-3 καρότα (κομμένα σε μικρά καρέ)
  •     2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •     2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  •     2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  •     3/4 φλ. ελαιόλαδο
  •     αλάτι
  •     φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •     1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)

 

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για την κοκκινιστή φασολάδα με λουκάνικο, βράζουμε πρώτα τα φασόλια, χωρίς να τα έχουμε μουλιάσει, σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά από την ώρα που θα πάρουν βράση, για 35΄-40′ μέχρι να μισομαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Κρατάμε λίγο από το νερό των φασολιών στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Σε μια κουταλιά ελαιόλαδο σοτάρουμε τα χωριάτικα λουκάνικα για 3´ να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε πιάτο και τα σκεπάζουμε. Θα τα προσθέσουμε στο τέλος του μαγειρέματος.

Στην κατσαρόλα που ροδίσαμε τα λουκάνικα προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό) και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν. Τα αφήνουμε για 2΄-3΄ και φροντίζουμε να μην πάρουν χρώμα.  Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας. Ψήνουμε τον πελτέ για 1′. Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασόλια και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει από πάνω 2-3 δάχτυλα. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να προσθέσετε το νερό που έβρασαν τα φασόλια, για πιο πλούσια κρεμώδη υφή στη φασολάδα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για 30΄.Προσθέτουμε το λουκάνικο. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βράζουμε για ακόμα 5′ , μέχρι να χυλώσει καλά η φασολάδα με λουκάνικο και ο ζωμός της να μοιάζει με πυκνή σάλτσα. Αν θέλουμε προσθέτουμε το μπούκοβο στο τέλος.

Σερβίρουμε τη φασολάδα αχνιστή, με ελιές και ζυμωτό ψωμί

 

ΚΟΣΜΙΚΑ

Institute of Life: Συμπλήρωσε έξι χρόνια λαμπρής πορείας

Institute of Life: Συμπλήρωσε έξι χρόνια λαμπρής πορείας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 27/10/2021
Διπλή γιορτή για το Ecali Club

Διπλή γιορτή για το Ecali Club

Γωγώ Αυγερινοπούλου 25/10/2021
Επίσημη πρεμιέρα στο Παλλάς!

Επίσημη πρεμιέρα στο Παλλάς!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 21/10/2021

TRENDING

Σάκης Ρουβάς: Πρωταγωνίστησε σε λαμπερά εγκαίνια

Σάκης Ρουβάς: Πρωταγωνίστησε σε λαμπερά εγκαίνια

Γωγώ Αυγερινοπούλου 26/10/2021
Φίλιππος-Νίνα Φλορ: Οι καλεσμένοι στη λαμπερή δεξίωση

Φίλιππος-Νίνα Φλορ: Οι καλεσμένοι στη λαμπερή δεξίωση

Γωγώ Αυγερινοπούλου 24/10/2021
Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Η επιθυμία της πήρε σάρκα και οστά

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Η επιθυμία της πήρε σάρκα και οστά

Μαίρη Αυγερινοπουλου 18/10/2021