Εύκολο ψωμί χωρίς μαγιά

FOOD

Εύκολο ψωμί χωρίς μαγιά

Ο κορυφαίος Έλληνας pastry chef Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει εύκολο ψωμί χωρίς μαγιά, που  μπορεί να γίνει το ιδανικό σνακ. Απλώστε πάνω στις ζεστές φέτες του βούτυρο και μαρμελάδα, ταχίνι και μέλι, φυστικοβούτυρο ή ό,τι άλλο προτιμάμε και απολαύστε το.

10.07.2020 | 10:11

ΥΛΙΚΑ

• 3 φλιτζάνια γεμάτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

• ½ ποτήρι (ή 110 γρ.) γάλα

• ½ ποτήρι (ή 110 γρ.) νερό ανθρακούχο

• 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική

• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Αλευρώνουμε τα χέρια μας και φτιάχνουμε μια μπάλα. Πιέζουμε την μπάλα με την παλάμη μας προς τα κάτω, δημιουργώντας έναν κύκλο διαμέτρου 20 εκ. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνεια του ζυμαριού. Αλείφουμε με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.  Μόλις βάλουμε το ψωμί στο φούρνο κατεβάζουμε στους 180Οc και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστό με βούτυρο και μαρμελάδα ή όποιο άλειμμα προτιμάμε.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.steliosparliaros.gr

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version