Εμπανάδας

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Εμπανάδας

Το παραδοσιακό γρήγορο φαγητό της Αργεντινής, που το βρίσκετε παντού σε διαφορετικές παραλλαγές. Είναι ουσιαστικά πιτάκια με κιμά, ή με κοτόπουλο ή με ψάρι. Τόσο διαδεδομένα σαν τα δικά μας τα σουβλάκια. Η Γκέλυ Καλουτά μας παρουσιάζει  «Εμπανάδας με κιμά».

18.11.2019 | 08:00

ΥΛΙΚΑ:

• 1 πακέτο πιτάκια κουρού (περιέχει 20 τεμάχια)

• 600 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά

• 4 αυγά βραστά

• Μισή κούπα μαύρες ελιές ψιλοκομμένες

• Μισή κούπα χυμό ντομάτας

• 1 κ. γλ. κίμινο

• ¼ κ. γλ. πιπέρι καγιέν

• ¼ κ. γλ. μπούκοβο

• 1 μέτριο κρεμμύδι

• ½ κούπα κρασί

• Αλάτι – πιπέρι

• 4 – 5 κουταλιές λάδι

 

Εκτέλεση: Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια (σ. σ. δεν το λιώνουμε στο μπλέντερ για να μην χαθούν τα υγρά του) και το σoτάρουμε σε καυτό τηγάνι, έχοντας προσθέσει το λάδι, μαζί με τον κιμά. Σβήνουμε με κρασί και αφού εξατμιστεί η αλκοόλη, προσθέτουμε την ντομάτα, τις ελιές και τα μπαχαρικά. Μετά από 20’, το πολύ μισή ώρα, ο κιμάς είναι έτοιμος. Τότε προσθέτουμε τα αυγά που τα έχουμε νωρίτερα ψιλοκόψει. Τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Το καλύτερο θα ήταν να φτιαχτεί ο κιμάς μία ημέρα νωρίτερα ώστε να μείνει στο ψυγείο και να «δέσουν» τα υλικά. Απλώνουμε τα πιτάκια και τοποθετούμε μία γεμάτη κουταλιά του γλυκού κιμά στη μέση και διπλώνουμε σε σχήμα ημισφαίριου. Αν θέλουμε κάνουμε ένα σχέδιο στην άκρη ώστε να φαίνεται σαν κοτσίδα.

Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τα αλείφουμε με αυγό (έχουμε προσθέσει στο αυγό και λίγο νερό). Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 35-40 λεπτά, στον αέρα στους 200 βαθμούς.

Καλή σας απόλαυση!

 

Από την Γκέλυ Καλουτά (Gelly’ s Cakes)

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version