ΥΓΕΙΑ

Δώστε χώρο στην καρδιά σας.

Είναι πλέον σαφές ότι όλα ξεκινούν από μέσα μας. Όσο κι αν προσέχει κάποιος εξωτερικά τον εαυτό του, αν η καρδιά του δεν "μιλά" την ίδια γλώσσα, τίποτα δεν γίνεται σωστά. Η Corporate Wellness Expert -Yoga Instructor, Στέλλα Σαμαρτζή εξηγεί πώς μπορούμε, ειδικά στις πιεστικές ημέρες που ζούμε, να γυμνάσουμε σωστά την καρδιά μας δίνοντάς της χώρο της για να λειτουργήσει πιο ανάλαφρα. Ναι η καρδιά θέλει την προπόνησή της!

asist team
Μαίρη Αυγερινοπουλου /
Δώστε χώρο στην καρδιά σας.

Η Στέλλα Σαμαρτζή επισημαίνει: “Ξεκίνησε ο Φεβρουάριος, ο μήνας που γιορτάζεται ο έρωτας, σε μία εποχή όπου η «καρδιά» δοκιμάζεται και εξελίσσεται καθημερινά.

Η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου
Η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου

Η περίοδος που διανύουμε έχει επιφέρει σε αρκετούς ανθρώπους μεταβολή συναισθημάτων και τρόπου έκφρασης. Καθημερινά ο κόσμος δεν εκφράζεται όπως πραγματικά θα ήθελε και περιορίζεται στο επιφανειακό μέρος των καταστάσεων.

Η μη έκφραση των πραγματικών επιθυμιών και προθέσεων δημιουργεί «κλείσιμο» προς τα μέσα και κατ’ επέκταση «μπλοκάρισμα» στην περιοχή της καρδίας. Γεγονός που βοηθά να αναδύονται συναισθήματα τα οποία ενισχύουν το μπλοκάρισμα και τον περιορισμό, όπως ο φόβος και ο θυμός.

Οι νέες συνθήκες εργασίας και τρόπου επικοινωνίας – μένοντας αρκετές ώρες μπροστά από την οθόνη υπολογιστή, δημιουργούν κακές συνήθειες για την στάση του σώματός μας.

Δημιουργώντας τέτοιου τύπου συνήθειες ένα από τα βασικά σημεία του σώματος που επηρεάζεται είναι η περιοχή της καρδίας και του πάνω μέρους του κορμού.

«Δίνοντας» ευρυχωρία στο συγκεκριμένο σημείο, μας βοηθά να σταθούμε καλύτερα, να αναπνεύσουμε με περισσότερη άνεση και να νιώσουμε την ζωτική ενέργεια να πλημμυρίζει το κορμί μας…και η καλή μας διάθεση πλέον θα είναι δεδομένη!

«ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΩΡΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ‘ΑΝΘΙΣΕΙ’!!!»

Η αλλαγή συνηθειών είναι μέρος της διαδικασίας εξέλιξης του ανθρώπου και όλοι μας μπορούμε να υιοθετήσουμε καλές συνήθειες που μας εξυπηρετούν!  Υιοθετώντας καλές συνήθειες στο κορμί μας μπορούμε να νιώσουμε καλύτερα και να βιώνουμε την κάθε ημέρα με περισσότερο θετική διάθεση!

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα ήσυχο μέρος στο πάτωμα του σπιτιού και να έχετε μαζί σας:

  • Ένα στρώμα
  • 1 λεπτό μαξιλάρι ή μία λεπτή κουβέρτα
  • 1 μπλοκ ή ένα χοντρό βιβλίο

Είστε πρόθυμοι για περισσότερη ευρυχωρία;

Τοποθετείστε τα πόδια και τα χέρια σε θέση τραπεζάκι πάνω στο στρώμα σας. Οι ώμοι πάνω από τους καρπούς και η λεκάνη πάνω από τα γόνατα. Ανοίξτε τα γόνατα όσο το άνοιγμα της λεκάνης. Δάχτυλα ποδιών πατούν στο έδαφος. Με την εισπνοή βλέμμα και κεφάλι κοιτάζει ψηλά, κοιλιά και πλευρά προς τα κάτω, αφήνουμε ελεύθερη την σπονδυλική στήλη χωρίς ένταση. Καθιστικά οστά προς τα πάνω.

Με την εκπνοή έρχεστε στην θέση της γάτας. Κεφάλι προς τα κάτω, πιγούνι προς το στήθος, πίσω μέρος των ωμοπλατών προς τα πάνω κάνοντας κλήση της σπονδυλικής στήλης. Τα ισχία με κατεύθυνση προς τα γόνατα. Τραβήχτε τον αφαλό προς την σπονδυλική στήλη.

Επαναλάβετε τις δύο ασκήσεις σε συνέχεια για 5 ολοκληρωμένες αναπνοές.

Δεξί πόδι μπροστά λυγισμένο το γόνατο πάνω από τον αστράγαλο. Αριστερό πόδι τεντωμένο πέλμα πατάει στην ίδια ευθεία πίσω και μακριά παράλληλα με το πίσω μέρος από το στρώμα.Δεξί χέρι εξωτερικά από το δεξί πέλμα στα ακροδάχτυλα ή παλάμη κάτω ή πάνω σε ένα μπλοκ/βιβλίο. Κορμός στρίβει προς τα αριστερά και αριστερό χέρι δίπλα και πάνω από το κεφάλι κατά μήκος του κορμού. Κεφάλι κοιτάζει διαγώνια αριστερά προς τα πάνω.

Επαναλάβετε τοποθετώντας το άλλο πόδι μπροστά.

Ανοιχτά τεντωμένα πόδια, πέλματα παράλληλα, δίπλωση μπροστά ο κορμός σε ευθεία. Χέρια στα ακροδάχτυλα ακουμπούν στο έδαφος λυγισμένοι αγκώνες προς τα έξω.

Για όσους δεν μπορούν να ακουμπήσουν τα χεριά στο έδαφος τοποθετείστε τα πάνω σε 2 μπλοκ ή σε καρέκλα. Ο κορμός παραμένει σε ευθεία.

Δεξί πόδι μπροστά λυγισμένο το γόνατο πάνω από τον αστράγαλο. Αριστερό πόδι τεντωμένο πέλμα πατάει στην ίδια ευθεία πίσω και μακριά παράλληλα με το πίσω μέρος από το στρώμα.

Κορμός κάμψη προς τα πίσω, να ανοίξει η δεξιά πλευρά του κορμού, αριστερό χέρι τεντωμένο προς το αριστερό πόδι και δεξί χέρι τεντωμένο δίπλα στο κεφάλι. Κεφάλι κοιτάζει διαγώνια προς το δεξί χέρι. Επαναλάβετε τοποθετώντας το άλλο πόδι μπροστά.

Καθίστε πάνω στα γόνατά σας στο άνοιγμα της λεκάνης, σε ευθεία ο κορμός. Δάχτυλα ποδιών πατούν στο έδαφος. Κάμψη κορμού προς τα πίσω, παλάμες ακουμπούν τις φτέρνες χέρια τεντωμένα. Στήθος με κατεύθυνση προς τα πάνω, αυχένας και κεφάλι «μακραίνουν» προς τα πίσω.

Σε κάθε άσκηση παραμένετε για 5 ολοκληρωμένες αναπνοές. ( εισπνοή – εκπνοή)

Ξαπλώνετε μπρούμητα πόδια τεντωμένα στο έδαφος, τοποθετείστε τις παλάμες δεξιά και αριστερά δίπλα στο στήθος, σφικτοί γλουτοί και με την εισπνοή τεντώνετε χέρια και κορμό  προς τα πάνω, στήθος με κατεύθυνση προς τα μπροστά, πίσω οι ώμοι ενώνουν οι ωμοπλάτες, κεφάλι προς τα πάνω. Η λεκάνη ανασηκώνετε από το έδαφος, τα πόδια τεντωμένα, δάχτυλα ποδιών πιέζουν προς τα κάτω, γόνατα ακουμπούν το έδαφος.

Ξαπλώνετε ανάσκελα λυγισμένα γόνατα πάνω από αστραγάλους, πέλματα παράλληλα στο άνοιγμα της λεκάνης. Ανασηκώστε την λεκάνη, ενώστε τις παλάμες, χέρια τεντωμένα πιέζουν το έδαφος. Πιέζοντας με τα χέρια το έδαφος ανασηκώστε το στήθος προς τα πάνω, πιγούνι απομακρύνεται από το στήθος.

Σε κάθε άσκηση παραμένετε για 5 ολοκληρωμένες αναπνοές. ( εισπνοή – εκπνοή)

#Namaste

 

Της ΣΤΕΛΛΑΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗ Corporate Wellness Expert -Yoga Instructor

Instagram: stellasamartzi

Facebook : Stella Samartzi

Email [email protected]

 

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ λεμονιού με μύρτιλα και γιαούρτι αμυγδάλου

Κέικ λεμονιού με μύρτιλα και γιαούρτι αμυγδάλου

Asist Team 13/04/2021
Νηστίμιο Ριζότο

Νηστίμιο Ριζότο

Asist Team 12/04/2021
Κιουνεφέ ένα ξεχωριστό γλυκό

Κιουνεφέ ένα ξεχωριστό γλυκό

Asist Team 11/04/2021

TRENDING

Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο γιορτάζει!

Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο γιορτάζει!

Γωγώ Αυγερινοπούλου 13/04/2021
Η Κλόε Καρντάσιαν βγήκε από τα ρούχα της

Η Κλόε Καρντάσιαν βγήκε από τα ρούχα της

Γωγώ Αυγερινοπούλου 09/04/2021
Θοδωρής Αθερίδης: Το τρυφερό στιγμιότυπο με τον Θοδωρή jr

Θοδωρής Αθερίδης: Το τρυφερό στιγμιότυπο με τον Θοδωρή jr

Μαίρη Αυγερινοπουλου 07/04/2021