Δίπλες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

FOOD

Δίπλες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Οι δίπλες είναι ένα από τα πιο νόστιμα, παραδοσιακά γλυκά μας, που συνήθως τις φτιάχνουμε και τις προσφέρουμε τις μέρες των Χριστουγέννων. Υπάρχουν όμως και περιοχές της Ελλάδας, που οι δίπλες είναι τοπικά γλυκά για όλο τον χρόνο. Ο Στέλιος Παρλιάρος μάς δίνει την καλύτερη συνταγή.

24.12.2020 | 09:22

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ.αμ γάλα
  • 200 γραμ. χυμός πορτοκάλι
  • 200 γραμ. ελαιόλαδο
  • 200 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 1300 γραμ. αλεύρι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1,5 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Σιρόπι

  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 500 γραμ. νερό

Γαρνίρισμα

καρύδια τριμμένα για πασπάλισμα και μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σιρόπι

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).

Δίπλες

Χτυπάμε στο μίξερ με το εργαλείο για τις σκληρές ζύμες (γάντζο) το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι και το ξύσμα μαζί με τη σόδα. Ζυμώνουμε έως ότου γίνουν μία ελαστική ζύμη. (Μπορούμε να ζυμώσουμε τα υλικά και στο χέρι).

Αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.

Κόβουμε λωρίδες ή τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά. Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος. Βγάζουμε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί.

Όταν στραγγίξουν, τις βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τις σερβίρουμε σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με μέλι και καρύδια.

 

 

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version