Διαβάστε και μαγειρέψτε μαζί μας καθημερινά. Από τις εκδόσεις ΠΕΔΙΟ.

FOOD

Διαβάστε και μαγειρέψτε μαζί μας καθημερινά. Από τις εκδόσεις ΠΕΔΙΟ.

Οι εκδόσεις «Πεδίο», σε συνεργασία με το asist.gr, από σήμερα «διαβάζουν» μαζί τις συνταγές μαγειρικής από το βιβλίο «Φοιτητής και στην κουζίνα», της Βίκυς Σμυρλή. Καθημερινά θα ανεβαίνει στο site και μία συνταγή του βιβλίου. Μαζί με τις εκδόσεις «Πεδίο» θα σας προσφέρουμε ωραίες, εύκολες και… λαχταριστές συνταγές. Καλή ανάγνωση και καλή όρεξη!    

27.03.2020 | 08:30

Σαλάτα με τόνο

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια κονσέρβα ψαριού σου αρέσει. Εκτός από τον τόνο υπάρχει και ο σολομός, που είναι όμως λίγο πιο ακριβός. Άλλα παστά ψάρια, όπως για παράδειγμα η σαρδέλα, η ρέγκα και το σκουμπρί, είναι σπουδαίες τροφές για τα ιχθυέλαιά τους. Μπορείς να τα σερβίρεις σε ένα πιάτο με μπόλικο λεμόνι, που σου κάνει καλό, και να τα συνοδεύεις με σαλάτα. Έτσι έχεις ένα πλήρες, ωφέλιμο και νόστιμο γεύμα.

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

  • 1 σαλάτα γαλλική κομμένη με το χέρι (ή μαρούλι)
  • 2 κονσέρβες τόνο (κατά προτίμηση σε νερό)
  • 2 αυγά σφιχτά κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο σε ροδέλες ή ξερό σε φέτες
  • κύβοι από ψωμάκια τηγανητά ή πατάτες βραστές
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί

Για το ντρέσινγκ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • ½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο
  • άνηθο φρέσκο (ή αποξηραμένο)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Η συνταγή για τη «Σαλάτα με τόνο» συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο «Φοιτητής και στην κουζίνα», της Βίκυς Σμυρλή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ.

 

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version