ΟΜΟΡΦΙΑ

Δείτε τα μάτια σας με διαφορετικό μάτι

Πώς μπορούμε να επέμβουμε αποτελεσματικά στην περιοχή των ματιών για να αντιμετωπίσουμε την φθορά του χρόνου;

asist team
Asist Team /
Δείτε τα μάτια σας με διαφορετικό μάτι

Τα μάτια περιβάλλονται από την πιο λεπτή επιδερμίδα σε σχέση με όλο το υπόλοιπο πρόσωπο και σώμα. Η καθημερινή έκθεση σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία, οι στρεσογόνες καταστάσεις, οι λίγες ώρες ύπνου, κλπ., έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία λεπτών ρυτίδων, μαύρων κύκλων και γενικότερα την κόπωση της επιδερμίδας στην περιοχή γύρω από αυτά.

Τζένιφερ Λόπεζ- Μπεν Άφλεκ: Τα καυτά φιλιά τους μαρτυρούν την επανασύνδεσή τους
Τζένιφερ Λόπεζ- Μπεν Άφλεκ: Τα καυτά φιλιά τους μαρτυρούν την επανασύνδεσή τους

Η δερματολόγος Χριστιάνα Ιωσηφίδη, συνεργάτιδα της SYMMETRIA, αναφέρει σχετικά: «Η περιοχή των ματιών είναι από τα πρώτα σημεία του προσώπου που αποκαλύπτουν την ηλικία αλλά και τις συνήθειές μας. Λεπτές γραμμές και μαύροι κύκλοι γύρω και κάτω από τα μάτια -αποτέλεσμα της γήρανσης, της κόπωσης, της αϋπνίας και του στρες- προσδίδουν μία κουρασμένη, άτονη όψη και προσθέτουν χρόνια. Η ενέσιμη μεσοθεραπεία μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην αναζωογόνηση της περιοχής, καθώς βελτιώνει μαύρους κύκλους και λεπτές ρυτίδες, το δέρμα ανακτά τη χαμένη του λάμψη, το βλέμμα γίνεται ξεκούραστο και αποκτά ζωντάνια».

Αν τα μάτια σας δείχνουν μόνιμα κουρασμένα και ταλαιπωρημένα, και επιθυμείτε μία επεμβατική προσέγγιση για να αποκτήσετε ένα ξεκούραστο, νεανικό βλέμμα, η βλεφαροπλαστική δίνει τη λύση.

Πρόκειται για μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην αισθητική του προσώπου. O πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός Δημήτρης Δρακωτός, MD, σημειώνει αναφορικά: «Η βλεφαροπλαστική είναι μία επέμβαση για διόρθωση ελλειμάτων, δυσμορφιών και ανωμαλιών (σακούλες, μαύρους κύκλους) των βλεφάρων, που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου ή από κληρονομικά αίτια. Στην άνω βλεφαροπλαστική γίνονται τομές πάνω στο δέρμα, κρυμμένες σε φυσικές πτυχές του άνω βλεφάρου, για την αφαίρεση τόσο δέρματος όσο και λίπους. Με την κάτω βλεφαροπλαστική μπορούμε να αφαιρέσουμε περίσσεια δέρματος στο κάτω βλέφαρο, να διορθώσουμε τις σακούλες, να λειάνουμε τις ρυτίδες και να βελτιώσουμε το σχήμα του ματιού. Χρησιμοποιείται μια τομή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες ενώ ενίοτε μπορεί να βρίσκεται και στο εσωτερικό του βλεφάρου, στον επιπεφυκότα, όπου είναι και αόρατη. Συνδυάζεται με ειδικά λέιζερ ή άλλες τεχνικές (nanofat, microfat grafting), για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος».

Για την περιοχή των ματιών, ο Dr. Age έχει σχεδιάσει δύο ειδικά προϊόντα, όπου ο συνδυασμός ενεργών συστατικών «σβήνει» σακούλες, μαύρους κύκλους και ρυτίδες, κάνοντας το βλέμμα πιο φρέσκο και νεανικό.

Την Microlift Eye Contour Cream, με ένα ειδικό σύμπλεγμα δραστικών συστατικών που ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία, ενεργοποιώντας τη μικροκυκλοφορία και βελτιώνοντας ορατά την επιδερμίδα, για μια νεότερη και υγιέστερη εμφάνιση. Συγκεκριμένα περιέχει:

  • Cross-linked hyalouronic acid (διασταυρωμένο υαλουρονικό οξύ), για πιο βαθιά και μεγαλύτερης διάρκειας ενυδάτωση, σε σχέση με τα γραμμικά υαλουρονικά και κλινικά αποδεδειγμένη λείανση των ρυτίδων. Τα σφαιρίδια που δημιουργούνται από το διασυνδεδεμένο υαλουρονικό οξύ, γεμίζουν πιο αποτελεσματικά τις ρυτίδες σε σχέση με τα γραμμικά μόρια.
  • Stabilized Vitamin C (σταθεροποιημένη βιταμίνη C), η οποία σημειώνει την ταχύτερη και μεγαλύτερη απορρόφηση από οποιαδήποτε άλλη μορφή, χρησιμοποιείται σε πολύ υψηλότερη συγκέντρωση, αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και δρα κατά της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας.
  • Σύμπλεγμα εκχυλίσματος 5 φυτών, που προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία, ενισχύοντας την τονικότητά τους και δίνοντας ένα καταπραϋντικό και χαλαρωτικό αποτέλεσμα.

Τα Microlift Eye Contour Patches, μια πρωτοποριακή μάσκα ματιών, που χάρη στο σύμπλεγμα δραστικών συστατικών που περιέχει, δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα ενάντια στο πρήξιμο και την κούραση στην περιοχή των ματιών. Επιπλέον, τα patches διορθώνουν άμεσα και εντυπωσιακά τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα μάτια.

Προστατέψτε τα μάτια σας από τον ήλιο

Ο ήλιος αποδυναμώνει το κολλαγόνο στα αιμοφόρα αγγεία. Το αδύναμο κολλαγόνο σημαίνει ότι τα αιμοφόρα αγγεία είναι πιο πιθανό να σπάσουν, απελευθερώνοντας αίμα στους ιστούς, με αποτέλεσμα η περιοχή κάτω από τα μάτια να σκουραίνει. Για να προστατέψετε τα μάτια σας, φοράτε γυαλιά ηλίου για προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία όταν είστε εκτεθειμένοι στο άμεσο ηλιακό φως.

Απαραίτητος ύπνος

Όταν ο ύπνος που κάνετε δεν είναι καλός και επαρκής, τα μάτια σας θα εμφανίσουν πιθανότατα σημάδια κόπωσης. Προσπαθήστε να κοιμάστε 7-9 ώρες κάθε βράδυ.

INTERVIEW

Μαρία Παναγοπούλου: Το νέο της βιβλίο στην εποχή του…glitter!

Μαρία Παναγοπούλου: Το νέο της βιβλίο στην εποχή του…glitter!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 22/04/2021
Αντίνοος Αλμπάνης: «Δεν επιτρέπω πια στον εαυτό μου να ασχολείται σοβαρά με τίποτα πέραν του εάν ξύπνησα κι αναπνέω»

Αντίνοος Αλμπάνης: «Δεν επιτρέπω πια στον εαυτό μου να ασχολείται σοβαρά με τίποτα πέραν του εάν ξύπνησα κι αναπνέω»

Μαίρη Αυγερινοπουλου 13/04/2021
Άννα Ψαρούδα Μπενάκη: «Ο ανταγωνισμός στην πολιτική είναι σκληρός κι άνισος απέναντι στις γυναίκες»

Άννα Ψαρούδα Μπενάκη: «Ο ανταγωνισμός στην πολιτική είναι σκληρός κι άνισος απέναντι στις γυναίκες»

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/03/2021

TRENDING

Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο γιορτάζει!

Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο γιορτάζει!

Γωγώ Αυγερινοπούλου 13/04/2021
Η Κλόε Καρντάσιαν βγήκε από τα ρούχα της

Η Κλόε Καρντάσιαν βγήκε από τα ρούχα της

Γωγώ Αυγερινοπούλου 09/04/2021
Θοδωρής Αθερίδης: Το τρυφερό στιγμιότυπο με τον Θοδωρή jr

Θοδωρής Αθερίδης: Το τρυφερό στιγμιότυπο με τον Θοδωρή jr

Μαίρη Αυγερινοπουλου 07/04/2021