Αρνάκι γεμιστό με φέτα

FOOD

Αρνάκι γεμιστό με φέτα

Ο σεφ Πέτρος Συρίγος μας δίνει μια διαφορετική πρόταση για αρνίσιο μπούτι γεμιστό με φέτα και κόκκινες πιπεριές. Μια πρωτότυπη συνταγή, κατάλληλη για το εορταστικό μενού των ημερών το αρνάκι με πλούσια μυρωδιά αλλά και μοναδική γεύση.

19.12.2020 | 08:03

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μπουτάκι από αρνάκι γάλακτος (χωρίς κόκκαλο) 550 γραμμάρια
  • 400 γραμ. φέτα (κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια)
  • 100 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ολόκληρα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (από το βάζο) κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες
  • 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε το μπουτάκι και το ξεκοκαλίζουμε. Με ένα μεταλλικό σφυρί το χτυπάμε για να γίνει πεπλατυσμένο. Περνάμε το εσωτερικό με λίγο βούτυρο, το πολτοποιημένο σκόρδο το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με ρίγανη και μαϊντανό.

Βάζουμε κατά μήκος τις πιπεριές Φλωρίνης, τη φέτα από πάνω και τέλος τα φρέσκα κρεμμύδια κατά μήκος.

Διπλώνουμε το μπούτι κάνοντας ένα ρολό και το δένουμε με σχοινί.

Πασαλείβουμε το μπουτάκι απέξω με ένα μείγμα από το βούτυρο, το λεμόνι, λίγο σκόρδο, αλάτι, χοντροαλεσμένο πιπέρι και τη ρίγανη.

Ψήνουμε βάζοντας το σε σχάρα, κι από κάτω τοποθετούμε ένα ταψί με νερό, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα.

Αφαιρούμε τον σπάγκο και το κόβουμε σε λεπτές εγκάρσιες φέτες.

Τα ζουμιά από το ταψί τα κάνουμε ντεγκλαζέ με λίγο νερό και τα βάζουμε σε ένα κατσαρόλι και το δένουμε με λίγο μπεν μαρί.

Περιχύνουμε από πάνω τις φέτες και βάζουμε κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης για διακόσμηση.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version