FOOD

Αρμενοβίλ

Από τις ωραιότερες τούρτες παγωτό είναι το αρμενοβίλ, με τραγανούς μπεζέδες και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Είναι ένα μοναδικό γλυκό, που θα βρείτε στα πιο ψαγμένα ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια της Θεσσαλονίκης. Κι όπως δηλώνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου «όταν το δοκιμάσεις απλά παραμιλάς» και έχει χίλια δίκια!

asist team
Asist Team /
Αρμενοβίλ

Το μοναδικό επιδόρπιο της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να το φτιάξετε κι εσείς αρκεί να ακολουθήσετε την αυθεντική συνταγή, που μας προτείνει η εξαιρετική σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

Ένα γλυκό σαν σεμιφρέντο με τραγανούς μπεζέδες, καβουρδισμένο αμύγδαλο, κρέμα και μπόλικη σοκολάτα, που θα σας στείλει στα ουράνια με την πρώτη μπουκιά

ΥΛΙΚΑ

• 1 συσκευασία φυτική σαντιγί

• 1 ζαχαρούχο γάλα

• 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

• 500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

• 150 γραμ. κουβερτούρα

• 15 μπεζέδες (θα βρείτε έτοιμες μαρέγκες στα ζαχαροπλαστεία ή μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας)

• λιωμένη κουβερτούρα για το σερβίρισμα

Για τα αµύγδαλα κροκάν

• 150 γραμ. αμυγδαλόψιχα

• 150 γραμ. ζάχαρη

Για σπιτικούς µπεζέδες

• 3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου

• 100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική

• 100 γραμ. ζάχαρη άχνη

• χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε πρώτα στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5΄-6΄ δυνατά, µέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουµε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπηµα για 3΄-4΄. Τέλος προσθέτουµε την παχύρρευστη κρέµα γάλακτος και ανακατεύουµε το µείγµα απαλά µε σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέτουµε την τριµµένη σοκολάτα, τα αµύγδαλα κροκάν και τους µμπεζέδες σπασμένους. Κρατάµε µερικά αµύγδαλα κροκάν και µερικούς µπεζέδες για το γαρνίρισµα. Ανακατεύουµε καλά το µείγµα µε σπάτουλα.

Θα χρησιμοποιήσουμε  φόρµα στρογγυλή 22 εκ. ή µμακρόστενη του κέικ. Ντύνουμε τη φόρµα µε µεµβράνη. Αδειάζουμε το µείγµα. Το παγώνουµε για µία νύχτα στην κατάψυξη.

Ξεφορµάρουµε, αναποδογυρίζουµε το αρµενοβίλ σε τουρτιέρα και αφαιρούµε τη µεµβράνη. Γαρνίρουµε µε τα αµύγδαλα κροκάν (που κρατήσαµε) και τη λιωµένη σοκολάτα. Γύρω γύρω στην πιατέλα τοποθετούµε σπασµένους µπεζέδες (µαρέγκες).

Για τα αµύγδαλα κροκάν

Βάζουµε τη ζάχαρη σε τηγάνι και αφήνουµε να λιώσει σε χαµηλή φωτιά. Προσθέτουµε τα αµύγδαλα, ανακατεύουµε να καλυφθούν µε την καραµέλα. Τα αδειάζουµε σε λαδόκολλα και τα αφήνουµε να κρυώσουν για 10΄ (τελείως). Τα σπάµε µε γουδί ή τα χοντροκόβουµε στο µπλέντερ.

Για τους µπεζέδες

Χτυπάµε τα ασπράδι στον κάδο του µίξερ να σχηµατιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουµε βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουµε το χτύπηµα µέχρι να σφίξει η µαρέγκα καλά. Τέλος, µε σπάτουλα ανακατεύουµε απαλά στο µείγµα την άχνη.

Στρώνουµε λαδόκολλα σε λαµαρίνα. Κόβουµε τους µπεζέδες µε κορνέ, αν έχουµε, αλλιώς αφήνουµε κουταλιές από το µείγµα στη λαδόκολλα. Ψήνουµε τους µπεζέδες σε προθερµασµένο φούρνο στους 100 C για περίπου 1 ώρα έως 1 ώρα και 15΄. Πρέπει να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και απέξω να είναι τραγανοί. Τους αφήνουµε να κρυώσουν καλά.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023