Αλμυρό σουφλέ με βάση από τσουρέκι

FOOD

Αλμυρό σουφλέ με βάση από τσουρέκι

Ο food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης μάς δίνει μια διαφορετική πρόταση για πως να «ανακυκλώσουμε» το τσουρέκι, που μας έχει περισσέψει για να φτιάξουμε το πιο απολαυστικό αλμυρό σουφλέ french toast. Είναι η πιο νόστιμη συνταγή για να ένα απολαυστικό brunch.

26.04.2020 | 09:00

ΥΛΙΚΑ

• 500 γρ. τσουρέκι

• 400 γρ. ταλαγάνι (τριμμένο) ή κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας

• 120 γρ αλλαντικό της επιλογής σου (προτείνω με ένα πικάντικο σαλάμι)

• 6 αυγά

• 1 λίτρο γάλα

• 1/2 κ.σ. μπούκοβο

• 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι

• αλάτι, πιπέρι

• βούτυρο για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το τσουρέκι σε κύβους μεσαίου μεγέθους. Περνάμε το ταλαγάνι από τον τρίφτη και κόβουμε το αλλαντικό σε μικρά κυβάκια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το αλλαντικό, το μπούκοβο, το φρέσκο θυμάρι και χτυπάμε καλά.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Βάζουμε μέσα τους κύβους από το τσουρέκι. Τέλος, περιχύνουμε με το μίγμα που έχουμε φτιάξει. Αφήνουμε στου ψυγείο για 1 ώρα για να ρουφήξει το τσουρέκι τα υγρά. Βγάζουμε από το ψυγείο και καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Έπειτα, μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για 60 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα. Αφήνουμε αν κρυώσει για 5 λεπτά και έπειτα κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη, Instagram @gabnikolaidis

Για περισσότερα, μπείτε στο www.coolartisan.gr

 

 

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version