ΟΜΟΡΦΙΑ

4 βήματα κι αλλάξτε ματιά

Χωρίς αμφιβολία τα φρύδια είναι ένα από τα πιο εκφραστικά σημεία του προσώπου. Επίσης όμως είναι κι ένα από τα πιο ταλαιπωρημένα, αφού η μόδα αλλάζει συνεχώς και οι νέες τάσεις ομορφιάς, μας βάζουν συχνά σε πειρασμό. Αποτέλεσμα τα φρύδια να ατονούν και η ένταση του βλέμματος  να αποδυναμώνεται. Ο κορυφαίος make up artist Αχιλλέας Χαρίτος μας δίνει μερικά πολύ απλά tips για τέλεια φρύδια!

asist team
Μαίρη Αυγερινοπουλου /
4 βήματα κι αλλάξτε ματιά

Βήμα πρώτο:

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

Χτενίζετε καλά με ένα ειδικό βουρτσάκι τα φρύδια με φορά προς τα επάνω. Σε περίπτωση που δε στρώνουν ικανοποιητικά, βάλτε στο βουρτσάκι μικρή ποσότητα gel και συνεχίστε το βούρτσισμα ώστε να σταθεροποιηθούν. Με τον τρόπο αυτό βλέπετε ακριβώς τι περισσεύει από τα φρύδια και με ένα μικρό ψαλιδάκι κόβετε ό, τι περισσεύει, έτσι ώστε η πάνω πλευρά των φρυδιών να είναι ευθεία. Μην πιστέψετε ποτέ ότι κόβοντας το περίσσευμα, τα φρύδια σας θα γίνουν πιο σκληρά και ατίθασα. Δεν ισχύει!

Βήμα δεύτερο:

Με ένα μολύβι κάντε μια κάθετη, νοητή γραμμή ακουμπώντας το στο πτερύγιο της μύτης. Σημειώστε το σημείο στο ύψος όπου ξεκινούν τα φρύδια σας. Ό,τι περισσεύει στο ενδιάμεσο πρέπει να φύγει. Με το ίδιο μολύβι και πάντα ξεκινώντας από το πτερύγιο της μύτης, «αγγίξετε» την εξωτερική γωνία των ματιών σας. Έτσι θα δείτε που πρέπει να τελειώνουν τα φρύδια σας. Σημειώστε και αφαιρέστε ό,τι περισσεύει εξωτερικά. Αν πάλι δεν περισσεύει κάτι, τώρα πια ξέρετε που πρέπει να τελειώνουν τα φρύδια σας, όποτε μπορείτε να τα συμπληρώσετε την απόσταση με μολύβι φρυδιών.

Τέλος, τοποθετώντας το μολύβι από το πτερύγιο της μύτης με κατεύθυνση την ίριδα των ματιών, βρίσκετε το ψηλότερο σημείο των φρυδιών. Το σημαδεύετε και αυτό με τον ίδιο τρόπο, και εάν χρειάζεται σχηματίζετε με το μολύβι, τη γωνία.

Βήμα τρίτο:

Ήρθε η ώρα για το τσιμπιδάκι φρυδιών, το οποίο χρειάζεται να έχει λόξες μύτες και να είναι καλής ποιότητας. Ξεκινήστε προσεκτικά τεντώνοντας την επιδερμίδα όπου χρειάζεται, να αφαιρείτε την περίσσεια τριχοφυΐα. Προσοχή δεν χρειάζονται υπερβολές και επίσης πότε τα φρύδια δε θα είναι ολόιδια. Μην μπείτε στην παγίδα να τα κάνετε ίδια, γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ολέθριο. Στη συνέχεια αφαιρέστε μόνον μία σειρά τρίχες από το κάτω μέρος των φρυδιών και μετά αφαιρέστε την περιττή τριχοφυΐα που υπάρχει συχνά στο τελείωμα.

Βήμα τέταρτο:

Έχετε σχεδόν τελειώσει! Με ένα μολύβι φρυδιών στο σωστό χρώμα, συμπληρώστε τα αραιά σημεία των φρυδιών και αν χρειάζεται προσθέστε λίγο μήκος. Εναλλακτικά, εάν τα φρύδια δεν χρειάζονται γέμισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστό μάσκαρα -ειδικό για φρύδια- ή διάφανο gel, έτσι ώστε τα φρύδια σας να είναι λαμπερά και καλοχτενισμένα.

Πραγματικά η διαδικασία αυτή είναι ευκολότερη από ό, τι σας ακούγεται και χρειάζεται περίπου 15 λεπτά για ένα άψογο αποτέλεσμα.

Και το πιο σημαντικό: Θυμηθείτε ότι πέρα από κάθε προσωρινή μόδα, τα φροντισμένα φυσικά φρύδια είναι πάντα διαχρονικά και πολύ πιο νεανικά!

Αχιλλέας Χαρίτος

instagram: @achilleas_charitos

INTERVIEW

«Sex and the City»: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία των τριών πρωταγωνιστών

«Sex and the City»: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία των τριών πρωταγωνιστών

Τζένη Χαρτά 10/07/2021
Η Λούρδη Λεόν έγινε … Μαντόνα

Η Λούρδη Λεόν έγινε … Μαντόνα

Μαριάννα Νομικού 07/07/2021
Τζένιφερ Λόπεζ – Μπεν Άφλεκ: Βόλτα με τα παιδιά τους

Τζένιφερ Λόπεζ – Μπεν Άφλεκ: Βόλτα με τα παιδιά τους

Μαριάννα Νομικού 05/07/2021

TRENDING

«Άγριες Μέλισσες»: Κωνσταντής και Δρόσω ξανά μαζί

«Άγριες Μέλισσες»: Κωνσταντής και Δρόσω ξανά μαζί

Μαριάννα Νομικού 10/07/2021
Άννα Βίσση: Ετοιμάζει συναυλία στο Μονακό

Άννα Βίσση: Ετοιμάζει συναυλία στο Μονακό

Δέσποινα Πετρίδου 08/07/2021
«Βασιλιάς Όττο»: Το θαύμα του Euro 2004 έγινε ταινία

«Βασιλιάς Όττο»: Το θαύμα του Euro 2004 έγινε ταινία

Μαριάννα Νομικού 06/07/2021