ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Νίκος Αβραμίδης: “Θέλω την Αθήνα, πρότυπο πόλης”

O Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Μηχανολογικού Δήμου Αθηναίων Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «Αθήνα Ψηλά», Νίκος Αβραμίδης, απόλυτα αυτοδιοικητικός μιλά με πάθος για την Αθήνα που τόσο αγαπά, μία πόλη που υπηρετεί με πίστη και όραμα.

asist team
Μαίρη Αυγερινοπουλου /
Νίκος Αβραμίδης: “Θέλω την Αθήνα, πρότυπο πόλης”

Με συμπληρωμένες τις δύο δεκαετίες ενεργού δράσης στο Δήμο, τι έχετε

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

αποκομίσει;

Μετά από ένα ταξίδι προσφοράς στην πόλη μας… Μετά από ένα ταξίδι προσφοράς στην κοινωνία μας διάρκειας δύο δεκαετιών, όπως πολύ σωστά είπατε, είχα τη χαρά και την τιμή να υπηρετήσω από διαφορετικές θέσεις στην Πρώτη Δημοτική Κοινότητα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις επιτροπές του Δήμου, στη Σχολική Μέριμνα, στην Πολεοδομία και στην Καθαριότητα. Περάσαμε εύκολες αλλά και δύσκολες στιγμές μαζί. Πάντοτε, όμως, το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας ήταν θετικό. Πάντοτε μου έδινε δύναμη το να βλέπω χαρούμενους και χαμογελαστούς τους συμπολίτες μου όποτε λύναμε ένα μικρό ή ένα μεγάλο ζήτημα της καθημερινότητας.

Αγαπούν οι δημότες την πόλη ή τα περιμένουμε όλα από τον Δήμο;

Οι δημότες έχουν αποδείξει με την ανταπόκρισή τους σε κάθε κάλεσμα που κάνουμε, σε κάθε πρωτοβουλία που αναλάβαμε, ότι θέλουν μια καλύτερη πόλη, ότι θέλουν να συμμετέχουν και να προσφέρουν. Όμως, είναι ξεκάθαρο για μένα πως για να ασχοληθούν οι δημότες πρέπει ο ίδιος ο Δήμος, η ίδια η Δημοτική Αρχή να βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή. Να αναπτύξει και να θεμελιώσει μία σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Και σας αντιστρέφω το ερώτημα… πώς μπορεί ένας δημότης της Αθήνας να μην αγαπά αυτή την υπέροχη πόλη; Αυτήν την ιστορική πόλη, με τα ωραία σοκάκια, με τις ωραίες γειτονιές, με τους ανθρώπους της. Γιατί, ας μη γελιόμαστε, η πόλη είναι οι άνθρωποί της, είναι οι δημόσιοι χώροι.

Η καθαριότητα είναι ένα πολύ σπουδαίο κομμάτι στην εύρυθμη λειτουργία

μίας πόλης. Θεωρείτε την Αθήνα καθαρή πόλη;

Πριν σας ανέφερα ότι η πόλη είναι οι δημόσιοι χώροι και οι άνθρωποί της. Δηλαδή είναι τα μέρη όπου συναντάμε ο ένας τον άλλο και από μονάδες γινόμαστε σύνολο. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που η καθαριότητα αποτελεί τόσο σημαντικό τομέα για την εύρυθμη λειτουργία της. Εμείς, από την πρώτη στιγμή, δουλέψαμε με τον Κώστα Μπακογιάννη και με το προσωπικό του Δήμου για να έχουμε μια καθαρή, σύγχρονη και βιώσιμη πόλη. Και το καταφέραμε. Αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν όλοι ακόμη και οι αντίπαλοί μας. Καταφέραμε οι 129 γειτονιές μας να είναι πιο καθαρές από ποτέ. Μέσα από πρωτοβουλίες, δράσεις, ενέργειες και μια ολοκληρωμένη επένδυση που κάναμε στον τομέα αυτόν. Δράσεις καθαριότητας σε κάθε μία γειτονιά, χιλιάδες νέοι κάδοι, εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης είναι μερικά μόνο από αυτά που έχουμε κάνει για να έχουμε σήμερα αυτό το αποτέλεσμα. Πιο καθαρή Αθήνα από ποτέ, κάτι που το βλέπουμε καθημερινά στη ζωή μας.

Γιατί όλα στρέφονται και κινούνται γύρω από το κέντρο;

Θα μου επιτρέψετε εδώ να εξηγήσω ότι δεν είναι έτσι ακριβώς. Μπορεί στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Αθήνας να υπάρχουν πολύ όμορφα μέρη, μαγαζιά, αλλά και αρκετές υπηρεσίες, όμως, δεν κινούνται όλα γύρω από το κέντρο. Επειδή εμείς πιστεύουμε στην ισόρροπη ανάπτυξη, προχωρήσαμε σε δράσεις, ενέργειες και πολιτικές για κάθε μία γειτονιά της πόλης μας. Άλλωστε, εκτός από το έργο μας αυτά τα τέσσερα χρόνια το βλέπετε αυτό και από τους υποψήφιους του συνδυασμού μας, την ομάδα μας. Έχουμε υποψήφιους από κάθε μία γειτονιά της πόλης μας. Αυτό είναι ένα ακόμη σημάδι της αξίας που δίνουμε σε όλες τις γειτονιές και όχι μόνο στοκέντρο.

Ως δημότης του έβδομου διαμερίσματος δεν νοιώθω ότι ο Δήμος, μας φροντίζει όπως πρέπει με την έννοια ότι δεν κυκλοφορούν οδοκαθαριστές, δεν πλένονται οι δρόμοι, δεν κουρεύονται τα δένδρα σε αντίθεση με την αμεσότατη συλλογή αντικειμένων που αφήνονται μετά από συμφωνία δίπλα από τουςκάδους. Θα αλλάξει κάτι σε αυτό;

Έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια για την καθαριότητα σε όλη την πόλη. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα έχουμε λύσει όλα. Γι αυτό θέτουμε εκ νέου υποψηφιότητα για να πάμε την Αθήνα ακόμη πιο μπροστά. Παρά το γεγονός ότι σε τέσσερα χρόνια πραγματοποιήσαμε 508 καθημερινές επιχειρήσεις καθαριότητας και αποκατάστασης σε κάθε γειτονιά, παρά το ότι πραγματοποιήσαμε 140 Κυριακάτικές μαζικές επιχειρήσεις καθαριότητας, παρά το ότι έχουμε αποσύρει έως σήμερα περισσότερα από 5.800 εγκαταλελειμμένα οχήματα, ή το ότι ξεκινήσαμε για πρώτη φορά τη σταδιακή τοποθέτηση 350 συστημάτων υπόγειων κάδων, έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά. Η υπηρεσία καθαριότητας υπερβάλλοντας εαυτόν έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες και έχει δώσει τον καλύτερό της εαυτό και τους ευχαριστώ γι αυτό. Ωστόσο, αν διακρίνατε κάποιες αρρυθμίες, όπως αυτές που περιγράφετε, την επόμενη περίοδο θα προχωρήσουμε πιο δυναμικά για να τις λύσουμε και αυτές.

Έχετε ασχοληθεί τόσο με θέματα καθαριότητας ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού, οικονομικών ως Τακτικό Μέλος στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων, όσο και με θέματα, εκπαίδευσης ή και πολεοδομίας. Τι λείπει από το προσωπικό σας πλάνο ή με ποιο άλλον τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε;

Η αλήθεια είναι ότι έχω περάσει από κρίσιμες θέσεις προσφοράς στην κοινωνία μας. Όμως, όσον αφορά στο μέλλον θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Από κάθε θέση, από κάθε τομέα ευθύνης προσπάθησα πάντοτε να προσφέρω με ό, τι μέσα και τρόπο διέθετα. Και το λέω αυτό γιατί ποτέ δεν με ενδιέφεραν οι θέσεις. Πάντοτε ήμουν και παραμένω απλός ενεργός πολίτης, στην πρώτη γραμμή. Συνεπώς, θέλω να προσφέρω από όποια πλευρά με τάξουν οι πολίτες, σε όποιο τομέα ευθύνης με θεωρεί χρήσιμο ο Δήμαρχός μας. Αυτό που εμένα με γεμίζει είναι να βλέπω χαρούμενους ανθρώπους, οι οποίοι λαμβάνουν λύσεις σε κάθε τους πρόβλημα.

Μετά από επιτυχημένη και σημαντική παρουσία στην αυτοδιοίκηση, θεωρείτε ότι η Βουλή είναι στα επόμενα σχέδιά σας;

Ξέρετε, εγώ προέρχομαι από την κοινωνία και αυτήν υπηρετώ. Είμαι ένας ξεκάθαρα αυτοδιοικητικός, ο οποίος ενδιαφέρεται για όλα αυτά τα πράγματα που κάνουν όλους εμάς χαρούμενους. Πάντοτε πορεύτηκα ως ενεργός πολίτης, προσφέροντας πολλή αγάπη και σεβασμό στον συνάνθρωπο. Οπότε θα έλεγα ότι όχι δεν είναι η Βουλή στα επόμενα σχέδιά μου.

Ποιο όραμά σας θέλετε να πραγματοποίησε με την επανεκλογή σας;

Το κοινό όραμα που έχουμε συνδιαμορφώσει με τον Κώστα Μπακογιάννη μέσα από διαβούλευση με την κοινωνία. Θέλουμε να πάμε την Αθήνα πιο ψηλά από ποτέ. Μια Αθήνα συμπεριληπτική, με κοινωνικό πρόσωπο, βιώσιμη, πιο καθαρή και ασφαλή. Θέλω η πόλη που αγαπώ να αποτελέσει πρότυπο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023