INTERVIEW

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Η ζωή έρχεται με πολύ μεγαλύτερη φόρα απ’ ότι τα όνειρα»

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μιλά για τις συναυλίες που ξεκίνησαν δειλά δειλά, για τη χημεία της με το κοινό, για τον αναγκαστικό εγκλεισμό λόγω κορονοϊού και για τη μουσική που θεραπεύει τα πάντα!

asist team
Τζένη Χαρτά /
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Η ζωή έρχεται με πολύ μεγαλύτερη φόρα απ’ ότι τα όνειρα»

Ο κόσμος την έχει αγαπήσει όσο λίγους, η καριέρα της βρίσκεται στο απόγειό της, είναι ακριβώς η ίδια, τόσο στη σκηνή όσο και στην καθημερινότητά της. Είναι μια γυναίκα που θέλει να αγαπάει με πάθος, είναι ρομαντική και θεωρεί πως η μουσική μπορεί να τα θεραπεύσει όλα: Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

Πριν λίγες ημέρες ξεκινήσατε τις συναυλίες σας με πρώτο σταθμό το θέατρο Παπάγου. Πώς ήταν μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω κορονοϊού, η επαφή σας και πάλι με τον κόσμο;

Μου έλειψε πάρα πολύ η επικοινωνία με τον κόσμο. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ τα live. Απ’ όλες τις μορφές και εκδοχές της μουσικής, η αγαπημένη μου είναι το live, η επικοινωνία που έχω με τον κόσμο, το μοίρασμα. Έμεινα αρκετό καιρό άπραγη. Το χειμώνα, μόλις ξεκινήσαμε τη δουλειά, χρειάστηκε να σταματήσουμε εξαιτίας της πανδημίας. Χάρηκα  που ήρθε ο κόσμος στην πρώτη μου καλοκαιρινή συναυλία, μοιράστηκε μαζί μου τραγούδια και συναισθήματα.

Πού νομίζετε ότι οφείλεται αυτή η χημεία που έχετε με το κοινό;

Θεωρώ ότι στο live υπάρχει μια αληθινή αντιμετώπιση, μια αληθινή έκθεση και μια άμεση επικοινωνία. Ίσως γι’ αυτό το λόγο να έρχομαι πιο κοντά με το κοινό μου. Βέβαια από την πλευρά του ο κόσμος μπορεί να αντιληφθεί τι του αρέσει. Σαφώς και δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους και ίσως τα τραγούδια μου να μην είναι αποδεκτά απ’ όλους. Και είναι ωραίο που υπάρχουν τόσοι πολλοί καλλιτέχνες για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες και τα γούστα όλων.

«Να ‘μαστε»: Στα προγράμματά σας δίνετε σχεδόν πάντα τίτλους. Έχει σχέση με το θέατρο; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που έχουν «ονοματεπώνυμο»;

Αρχικά μ’ αρέσει που γίνεται αναφορά στο θέατρο, το οποίο υπάρχει πάρα πολύ ενεργά στη ζωή μου. Ναι, έχω πολλές αναφορές στις παραστάσεις μου από το θέατρο, χωρίς να φαίνεται απόλυτα. Δε σημαίνει ότι υπάρχει πάντα κάποιο κείμενο ή κάποιος σκηνοθέτης. Τώρα, στις καλοκαιρινές μου συναυλίες, δεν υπάρχει τίποτα από αυτά. Ο τίτλος με συγκεντρώνει. Επειδή αγαπώ πολλά και διαφορετικά είδη τραγουδιών κι επειδή πάντα στο πρόγραμμά μου υπάρχουν διασκευές από τραγούδια που αγαπώ, με τον τίτλο συγκεντρώνομαι και με βοηθά στο τι ρεπερτόριο να επιλέξω κάθε φορά.  Είναι μια ιστορία που πλάθεται στο δικό μου κεφάλι, δεν είναι απαραίτητα, ούτε χρειάζεται να είναι κατανοητή από το κοινό. Αλλά εμένα με βοηθά πολύ ο τίτλος την ώρα που φτιάχνω τη ροή ενός προγράμματος.

Έχετε σχέδια για το χειμώνα;

Και να είχα σχέδια έτσι όπως έχει γίνει πια η ζωή νομίζω ότι δεν μπορούν να υπάρξουν, οπότε αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να μην κάνω σχέδια. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η καλοκαιρινή αυτή περιοδεία μέχρι το τέλος της. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ που έχουν αρχίσει πάλι να ανεβαίνουν τα κρούσματα κορονοϊού και να λέγονται διάφορα πράγματα για τον κλάδο μας. Θεωρώ ότι ο χώρος της μουσικής είναι ιδιαίτερα χτυπημένος και μάλιστα για κάποιο λόγο που δεν μπορώ ούτε να τον εξερευνήσω, ούτε να τον αισθανθώ. Ελπίζω ότι ο κόσμος δεν θα φοβηθεί, ότι θα προσπαθήσει να έρθει να στηρίξει τη μουσική κι ελπίζω κι εμείς να είμαστε συνεπείς απέναντι σ’ αυτούς.

Τι είναι αυτό που σας δίνει δύναμη και σας κάνει να νιώθετε αισιόδοξη;

Δύναμη μου δίνουν πράγματα που συμβαίνουν μόνο στην προσωπική μου ζωή. Δεν είμαι μόνη, έχω ανθρώπους να με υποστηρίξουν, να πιστεύουν σ’ εμένα και να είναι ενεργοί με την παρουσία τους και την ενέργειά τους στα προσωπικά μου όνειρα. Δύναμη μου δίνει ο κόσμος που με ακολουθεί σ’ αυτό που κάνω πιστά και νιώθω ότι κι εγώ οφείλω να είμαι παρούσα όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες.

Έχετε σκεφτεί που θέλετε να φτάσετε;

Έχω σκεφτεί αλλά είναι λίγο παράξενο. Θεωρώ ότι αυτή η γενιά, η δική μας, χρειάζεται συνέχεια να επαναπροσδιορίζουμε τα όνειρά μας. Η ζωή έρχεται με πολύ μεγαλύτερη φόρα απ’ ότι τα όνειρα. Αυτό που θέλω είναι να μπορώ να αντέξω σ’ αυτές τις καινούριες συνθήκες και να συνεχίσω να είμαι ρομαντική. Θεωρώ ότι ο ρομαντισμός είναι κάτι το οποίο με κυριεύει. Βλέπω την εργασία μου ρομαντικά, βλέπω τους ανθρώπους ρομαντικά πιστεύω σε αξίες και όνειρα και είναι λίγο δύσκολα όλα αυτά να συνεχίσουν να υφίστανται έτσι όπως έχει γίνει η ζωή. Η μουσική είναι ένα πολύ μεγάλο φάρμακο για όλα αυτά που συμβαίνουν. Η μουσική μπαίνει κατευθείαν στη ψυχή μας, καθαρίζει, θεραπεύει . Κι ελπίζω να μας θεραπεύσει όλους.

Διακοπές παράλληλα με τις συναυλίες;

Δεν θέλω να ακούσω καν τη λέξη διακοπές. Έχω βαρεθεί να κάνω διακοπές. Ήμουν τόσο καιρό σε… υποχρεωτικές διακοπές και με τάραξαν. Τώρα το μόνο που θέλω πάρα πολύ είναι να εργαστώ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιοδείας

Αύγουστος

Τετάρτη 05.08 / Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη

Πέμπτη 06.08 / Ανοιχτό Αμφιθέατρο Ποντοκώμης

Παρασκευή 07.08 / Νέα Καρβάλη, Ακόντισμα

Τρίτη 11.08 / Βαθύ Σάμου, Προαύλιος Χώρος Γυμνασίου

Τετάρτη 19.08 / Μεσολόγγι, Λιμάνι Μεσολογγίου – Άγιος Νεκτάριος

Παρασκευή 21.08 / Λέσβος, Δημοτικό σχολείο Καλλονής

Δευτέρα 24.08 / Γιαννιτσά, Δημοτικό θέατρο

Τρίτη 25.08 / Πρέβεζα, Κηποθέατρο

Παρασκευή 28.08 / Λευκωσία, Σκαλί Αγλαντζιάς

Σάββατο 29.08 / Λευκωσία, Σκαλί Αγλαντζιάς

Σεπτέμβριος

Δευτέρα 07.09 / Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Κυριακή 13.09 / Χαλκίδα, Θέατρο Ορέστης Μακρής

Κυριακή 20.09  / Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

 

 

 

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

TRENDING

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το δείπνο του Μπόρις Τζόνσον στην Κάρυστο!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το δείπνο του Μπόρις Τζόνσον στην Κάρυστο!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 18/08/2022
Η Δημοκρατία αναζητά επειγόντως …στυλίστα!

Η Δημοκρατία αναζητά επειγόντως …στυλίστα!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 26/07/2022
Αύγουστος: Μήνας με διπλό πρόσωπο

Αύγουστος: Μήνας με διπλό πρόσωπο

Μαίρη Αυγερινοπουλου 07/08/2022