ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αγγελική Αγγελίδη: «Θέλω να βλέπω τα έργα μου και να βλέπουν την ψυχή μου»

«Euphoria» είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης ζωγραφικής, της Αγγελικής Αγγελίδη, που θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου. Πρόκειται για τη δεύτερη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας η οποία εντυπωσίασε ήδη το κοινό στην πρώτη της ατομική έκθεση, με έργα εμπνευσμένα από τη φιλοσοφία του Κορεατικού πολιτισμού στην οποία συστήθηκε ως «cheonsa” (찬사), που σημαίνει Άγγελος.

asist team
Μαίρη Αυγερινοπουλου /
Αγγελική Αγγελίδη: «Θέλω να βλέπω τα έργα μου και να βλέπουν την ψυχή μου»

Πώς γεννήθηκε η ιδέα της έκθεσης;

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

Αφού ολοκλήρωσα την πρώτη ατομική έκθεση στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο με θέμα την κορεατική Φιλοσοφία, επειδή είχα κάποια έργα τα οποία δεν είχα εκθέσει και τα οποία είχαν ξεκινήσει να δημιουργούνται εξ αρχής με τον τίτλο ευφορία, έπρεπε να τα ολοκληρώσω και να τα παρουσιάσω στο νησί των Ανέμων, το οποίο ούτως ή αλλιώς είναι το νησί της ευφορίας!

Η έμπνευση μου πάλι ήταν από την μακρινή Ασία, εκεί, όπου,  κάθε Μάιο γίνεται μια γιορτή, στην οποία μικροί και μεγάλοι ξεχύνονται στους αγρούς και μαζεύουν λουλούδια, θέλοντας  με αυτόν τον τρόπο να περάσουν το μήνυμα ότι η ζωή νικάει τον θάνατο! Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της συγκεκριμένης έκθεσης, η οποία θα εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 11 του μηνός  και θα διαρκέσει έως τις 20/7 στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου!

Είναι μια δουλειά η οποία κατ εμένα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κυρίως έχει  μοναδικά χρώματα!

Πώς το παιχνίδι των χρωμάτων αντικατοπτρίζει στην ψυχή σου;

Θα πω πάλι ότι: «Θέλω να βλέπω τα έργα μου και να βλέπουν την ψυχή μου»! Δεν υπάρχει καλλιτέχνης σε κανένα κλάδο της τέχνης ,ο οποίος να μην αντικατοπτρίζει την ψυχή του μέσα από τα έργα του. Ο δικός μου ψυχικός κόσμος λοιπόν, έχει μαγεία, χαρούμενα χρώματα και όμορφες ιστορίες! Στον δικό μου πλανήτη υπάρχει μια γέφυρα, η οποία ενώνει όλον τον κόσμο μαζί!

Ποιος είναι ο επόμενος σταθμός σου;

Αν με ρωτήσεις ποιος θα ήθελα να είναι, θα σου έλεγα η Κορέα! Όμως, παρ ότι έλαβα μια τιμητική πρόσκληση να επισκεφτώ την εβδομάδα Τέχνης  που γίνεται τον Σεπτέμβριο στην Σεούλ, θα εκθέσεω στο Λονδίνο, το οποίο ήδη είχε αναβληθεί λόγω του πολέμου της Ρωσίας. Μετά συμμετέχω σε μια performance που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη και κατόπιν συμμετέχω στο Basel art που θα γίνει στο Μαϊάμι. Ακολουθεί  ένα solo exhibition tour των έργων μου που θα καταλήξουν τον επόμενο Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη. Πρώτα ο Θεός φυσικά, διότι όταν  «οι άνθρωποι κάνουν όνειρα και ο Θεός γελάει».  Στόχος μου πάντως είναι να εκθέσω και στην Σεούλ. Όμως οι Κορεάτες μου ζήτησαν να κάνω ένα tour πρώτα στην Ευρώπη μεταφέροντας την φιλοσοφία τους! Αυτό λοιπόν έχω σχεδιάσει για την επόμενη χρόνια!

Ως καλλιτέχνις, είχες πολύ γρήγορη εξέλιξη με σοβαρές προτάσεις. Πού πιστεύεις οφείλεται αυτό ;

Πρόσεξα πάρα πολύ τα βήματά μου. Δεν άφησα τα μυαλά μου να πάρουν αέρα, έκλεισα τα αυτιά μου στις σειρήνες που με περικύκλωναν κι επέλεξα να συνεργαστώ με σοβαρούς ιστορικούς Τεχνης, οι οποίοι δεν κοιτάνε να «εκμεταλλευτούν» και να ξεζουμίσουν τον καλλιτέχνη. Έχω άποψη για το τι θέλω να κάνω και το που θέλω να φτάσω! Είπα: «Θα το πάω με τον δικό μου τρόπο κι αν μου βγει μου βγήκε, αλλά θα το κάνω σωστά». Μελέτησα πολύ και δούλεψα πάνω σε μια χώρα και μια φιλοσοφία, η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι ακόμα πιο πολύ, διότι η συγκεκριμένη χώρα έχει να μας διδάξει πολλά τα οποία και θα παρουσιάζω στις επόμενες δουλειές μου. Έμαθα τη γλώσσα τους για να καταλαβαίνω ακόμα πιο βαθειά το συναίσθημα.  Έτσι, άρχισαν να με βρίσκουν μόνοι τους. Δεν έψαξα κανέναν εγώ! Προτεραιότητα μου ήταν και θα είναι η οικογένειά μου για την οποία καμαρώνω πολύ!

 

Δημοτική  Πινακοθήκη Μυκόνου : Ματογιάννι – Μύκονος

Διάρκεια έκθεσης : 11 έως και 20 Ιουλίου 2022

Ωράριο λειτουργίας : από 11.00 έως και 01.00

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023