To καστορέλαιο βοηθά τις τρίχες να μεγαλώσουν. Μύθος ή αλήθεια;

BEAUTY

To καστορέλαιο βοηθά τις τρίχες να μεγαλώσουν. Μύθος ή αλήθεια;

Τελικά τι ισχύει πραγματικά;

15.08.2020 | 09:00

Είναι σίγουρο ότι έχεις ακούσει και εσύ για τις «μαγικές» ιδιότητες του καστορέλαιου, που θέλουν να είναι αυτό που αυξάνει την τριχοφυΐα και πολύ πιθανό να το έχεις δοκιμάσει ήδη, ώστε να μακρύνεις τις βλεφαρίδες σου, να γεμίσεις τα ενοχλητικά κενά στα φρύδια ή ακόμα και στους κροτάφους των μαλλιών σου.

Όμως είναι το καστορέλαιο πραγματικά αποτελεσματικό για την ανάπτυξη των τριχών; Το καστορέλαιο έχει πολλά οφέλη με τα κυριότερα να είναι ότι τονώνει τη τρίχα ώστε να μεγαλώνει πιο γρήγορα και ανακουφίζει το τριχωτό από πιθανή ξηρότητα. Επίσης, έχει την ικανότητα να δημιουργεί ένα υγιές περιβάλλον, το οποίο αυξάνει την τριχοφυΐα.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα έλαια, τα οποία προκαλούν μόνο λιπαρότητα, το καστορέλαιο είναι θρεπτικό και αποτελείται από ένα ισχυρό μείγμα πρωτεϊνών, βιταμινών, λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών που το κάνουν πολύ ευεργετικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 3 λάδια μαλλιών για άμεση επανόρθωση της τρίχας

O τρόπος χρήσης του είναι απλός, ζέστανε το έλαιο στις παλάμες σου, βάλ’ το στις ρίζες των μαλλιών σου και βούρτσισε από τη ρίζα ως τις άκρες. Άφησε το για τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά και στη συνέχεια ξέβγαλε. Μπορείς, μάλιστα να το εφαρμόσεις σε ήδη βρεμένα μαλλιά, για μεγαλύτερη απορρόφηση. Φυσικά, μπορείς να κάνεις το ίδιο και στα φρύδια και τις βλεφαρίδες σου, αφού έχεις βεβαιωθεί ότι δεν έχεις κάποια αλλεργία στο συγκεκριμένο έλαιο.

Φωτογραφία: iStock/Getty Images/Ideal Images

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version