Ρυτίδες άγχους: 6 τρόποι για να τις καταπολεμήσεις

BEAUTY

Ρυτίδες άγχους: 6 τρόποι για να τις καταπολεμήσεις

Μπορεί να είναι διαφορετικές από τις ρυτίδες ηλικίας αλλά χρήζουν και αυτές άμεσης αντιμετώπισης.

09.06.2020 | 11:11

Ναι, καλά διάβασες. Εκτός από τις γνωστές σε όλες μας ρυτίδες ηλικίας, δηλαδή εκείνες που εμφανίζονται σταδιακά καθώς τα χρόνια περνούν, υπάρχουν και οι ρυτίδες άγχους και καλούμαστε να τις αντιμετωπίσουμε.

Συγκεκριμένα και για να κατανοήσεις τη διαφορά μεταξύ των δύο πρέπει να γνωρίζεις τα εξής: Οι ρυτίδες ηλικίας δημιουργούνται λόγω της σταδιακής μείωσης της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης στον οργανισμό μας. Και μάλιστα η μείωση αυτή ξεκινά από την ηλικία των 20. Οι ρυτίδες άγχους από την άλλη σχηματίζονται λόγω της μείωσης των τελομερών – οι περιοχές του DNA που προστατεύουν τα χρωμοσώματά- σε άτομα που βιώνουν μακροχρόνιο ψυχολογικό στρες.

Και μακροχρόνιο ψυχολογικό στρες σημαίνει κακός ύπνος, κακή διατροφή και γενικότερη παραμέληση του εαυτού μας. Φυσικά, στη θεωρία το να μας πει κάποιος να μην αγχωνόμαστε είναι το πιο εύκολο πράγμα, πρακτικά όμως είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να απαλλαγεί από το άγχος και την επιδερμίδα μας να σταματήσει να εμφανίζει ρυτίδες άγχους είναι τα εξής:

Δημιούργησε μια πιο χαλαρή ρουτίνα

Πρόσθεσε στη ρουτίνα σου συνήθειες που σε χαλαρώνουν, όπως για παράδειγμα το διάβασμα, το τρέξιμο, ο διαλογισμός κ.α. Ακόμα και αν τους αφιερώσεις μισή ώρα μέσα στην ημέρα θα κάνουν τεράστια διαφορά στη διάθεσή σου.

Μείνε ενυδατωμένη

Όταν είσαι αγχωμένη είναι πιθανό να ξεχνάς να πίνεις νερό και φυσικά να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου. Προσπάθησε να μην την παραμελήσεις ξανά, πίνοντας 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα και βάζοντας την ενυδατική σου πρωί και βράδυ.

Βελτίωσε τη διατροφή σου

Γέμισε το ψυγείο σου με φρούτα και λαχανικά, περιόρισε το αλκοόλ και το κάπνισμα. Φρόντισε τα σνακ σου να είναι όσο πιο υγιεινά γίνεται και μην λες πάντα «ναι» στο junk

Κοιμήσου καλά

Όταν κοιμόμαστε το σώμα επανορθώνει οποιαδήποτε βλάβη έχει προκληθεί στο δέρμα μας. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, τη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει η αϋπνία.

Μη ξεχνάς το αντηλιακό

Σου το έχουμε πει πολλές φορές, αλλά ακόμα μία δε βλάπτει. Για μια υγιή επιδερμίδα, το αντηλιακό προσώπου με δείκτη προστασίας το λιγότερο SPF30 είναι απαραίτητο ολόκληρο το χρόνο.

Τόνωσε το κολλαγόνο

Οι θεραπείες τόνωσης του κολλαγόνου βοηθούν στην πρόληψη καθώς και στην μείωση των λεπτών γραμμών. Τέτοιες θεραπείες είναι το microneedling, τα χημικά πίλινγκ και άλλα.

Φωτογραφία: iStock/Getty Images/Ideal Images

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version