Νύχια που σπάνε; Μάθε ποιες είναι οι αιτίες και πώς θα τις αντιμετωπίσεις

BEAUTY

Νύχια που σπάνε; Μάθε ποιες είναι οι αιτίες και πώς θα τις αντιμετωπίσεις

Γιατί και τα νύχια μας αντικατοπτρίζουν την υγεία και τις συνήθειές μας.

20.10.2020 | 09:33

Τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια μας είναι από τα στοιχεία της εμφάνισής μας που μαρτυρούν την κατάσταση της υγείας μας. Και εκτός από αυτήν μαρτυρούν και τις καλές ή/και κακές συνήθειες που έχουμε υιοθετήσει στην καθημερινότητά μας.

Σήμερα, θα εστιάσουμε στα νύχια και στο ανεπιθύμητο σπάσιμο, το οποίο συχνά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και δεν οφείλεται σε κάποιο παθολογικό πρόβλημα. Τα εύθραυστα νύχια αφορούν και προβληματίζουν μεγάλη μερίδα των γυναικών.

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες που κάνουν τα νύχια μας να σπάνε είναι οι εξής:

  1. Οι τεχνικές μανικιούρ που αλλοιώνουν και ταλαιπωρούν την επιφάνεια του νυχιού. Τα τεχνητά νύχια και η συχνή χρήση προϊόντων που διαβρώνουν το νύχι έχουν ως αποτέλεσμα να το λεπταίνουν και να το οδηγούν σύντομα σε σπάσιμο.
  2. Τα βερνίκια και ασετόν κακής ποιότητας είναι πιθανόν να κάνουν τα νύχια μας αδύναμα και εύθραυστα.
  3. Η καθημερινή χρήση σκληρών απορρυπαντικών και καθαριστικών είναι βέβαιο ότι θα αφυδατώσουν και θα καταστρέψουν σταδιακά τα νύχια μας.
  4. Η κακή διατροφή που δεν είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία απαραίτητα και χρήσιμα για τον οργανισμό θα επιβαρύνει πολύ την υγεία των νυχιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ένα διάλειμμα από το shellac, το τζελ, ή το ακρυλικό θα διατηρήσει τα νύχια σου υγιή

Τρόποι Αντιμετώπισης:

  1. Αρχικά εμπλούτισε τη διατροφή σου με θρεπτικές τροφές, κυρίως πλούσιες σε ψευδάργυρο, σίδηρο, πρωτεΐνες και ασβέστιο. Επίλεξε τρόφιμα ζωικής προέλευσης, γαλακτοκομικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και πολλά φρέσκα λαχανικά.
  2. Χρησιμοποίησε γάντια μιας χρήσης κάθε φορά που θα έρθουν τα χέρια σου σε επαφή με απορρυπαντικά ή μεγάλη ποσότητα νερού για πολλή ώρα.
  3. Άφηνε τα νύχια σου να ξεκουραστούν ανάμεσα από κάθε νέο μανικιούρ. Προτίμησε να τα βάφεις με απλά βερνίκια που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες και θρέφουν τα νύχια.
  4. Χρησιμοποίησε ειδικές κρέμες φυσικής ενίσχυσης και ενυδάτωσης των νυχιών, ειδικά προϊόντα με βιταμίνες και αιθέρια έλαια, που θα τα «ενυδατώσουν», καθώς και θρεπτικά λαδάκια για τα επωνύχια.
  5. Προτίμησε ένα πιο κοντό μήκος και οβάλ σχήμα στα νύχια σου. Έτσι θα είναι πιο δύσκολο να σπάσουν.

(Φωτογραφία εξωφύλλου Instagram @byrdiebeauty)

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version