Το «ανακυκλωμένο» φόρεμα της Κέιτ και η ευαισθησία για τον πλανήτη

ΔΙΕΘΝΗ

Το «ανακυκλωμένο» φόρεμα της Κέιτ και η ευαισθησία για τον πλανήτη

Το τζιν φόρεμα που επέλεξε να φορέσει η Κέιτ Μίντλετον σε μια εκδήλωση με θέμα το περιβάλλον έδινε το δικό του μήνυμα αειφορίας.

28.09.2020 | 16:33

Ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο θεωρείται από τους Βρετανούς «εθνικός θησαυρός». Ο 94χρονος φυσιοδίφης και παρουσιαστής έχει γράψει και παρουσιάσει εξαιρετικά επιτυχημένες σειρές ντοκιμαντέρ με θέμα το περιβάλλον και τον πλανήτη μας.

Είναι τόσο δημοφιλής, ώστε όταν άνοιξε λογαριασμό στο Instagram, την περασμένη εβδομάδα, κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε η Τζένιφερ Άνιστον, μετρώντας ένα εκατομμύριο followers σε μόλις 4 ώρες και 44 λεπτά (η Άνιστον είχε χρειαστεί 5 ώρες 16 λεπτά, ενώ ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είχαν πιάσει το πρώτο τους εκατομμύριο σε 5 ώρες και 36 λεπτά).

Η νέα του ταινία ντοκιμαντέρ έχει τίτλο «David Attenborough: A Life On Our Planet» και ανατρέχει στα ταξίδια που έχει κάνει κατά τη διάρκεια της ζωής του σε όλες τις χώρες του κόσμου, για να καταγράψει τον θαυμαστό φυσικό πλούτο της Γης. Μέσα στο πέρασμα των δεκαετιών, είδε από κοντά και κάτι ακόμα: τις καταστροφικές αλλαγές που έχουμε επιφέρει εμείς στο περιβάλλον, με ανάλογες αρνητικές συνέπειες στην ίδια μας τη ζωή. Αυτό θέλει να μοιραστεί τώρα με το κοινό, για να απευθύνει ένα επείγον μήνυμα ευαισθητοποίησης που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη αν θέλουμε να έχουμε μέλλον.

Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ είχε το προνόμιο να δει μια υπαίθρια avant-premiere στους κήπους του Παλατιού του Κένσινγκτον. Ο Ατένμπορο συνάντησε εκεί όλη την οικογένεια του Δούκα και της Δούκισσας του Κέμπριτζ και πρόσφερε στον 7χρονο πρίγκιπα Τζορτζ ως δώρο το δόντι ενός γιγαντιαίου καρχαρία, το οποίο είχε ανακαλύψει ο ίδιος σε οικογενειακές διακοπές στη Μάλτα, στη δεκαετία του 1960.

Η εμφάνιση της Κέιτ κινήθηκε στο κλασικό κομψό στιλ της, είχε όμως και ένα μήνυμα πολύ ταιριαστό στην περίσταση, καθώς το φόρεμά της ήταν φτιαγμένο από επαναχρησιμοποιημένο ύφασμα τζιν.

Το όνομα του συγκεκριμένου μοντέλου είναι «Marley» και το δημιούργησε η σχεδιάστρια Gabriela Hearst στο πλαίσιο της συλλογής pre-fall 2020. Το να δίνεις μια δεύτερη ευκαιρία σε ένα υλικό που κάποιος θα θεωρούσε ότι είναι για πέταμα και να το χρησιμοποιείς μάλιστα για ένα είδος πολυτελείας είναι το επονομαζόμενο upcycling και είναι ένα σκαλί πιο πάνω από το recycling.

Το πόσο είδος πολυτελείας είναι μπορεί να το καταλάβει κάποιος από την τιμή του, που ξεπερνάει τα 1.400 ευρώ. Είναι πάντως ό,τι πρέπει για μια μέλλουσα βασίλισσα, που έχει δείξει ότι τα ρούχα της δεν είναι ποτέ «μιας χρήσης».

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Versacepolis: Η Ντονατέλα Βερσάτσε έφερε τον βυθό στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνο

Κεντρική φωτογραφία: Kensington Palace

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version