Τα λαμπερά γενέθλια της Λυρικής Σκηνής

IN FOCUS

Τα λαμπερά γενέθλια της Λυρικής Σκηνής

Με την κορυφαία όπερα, «Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι γιόρτασε τα 80 χρόνια της η Εθνική Λυρική Σκηνή.

27.10.2020 | 14:55

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συμπληρώνει φέτος τα 80 της χρόνια και το γιόρτασε με μια πανηγυρική παράσταση με την όπερα του Τζάκομο Πουτσίνι «Μαντάμα Μπαττερφλάι» παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το παρών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου είναι πια το νέο σπίτι της Λυρικής Σκηνής, έδωσαν επίσης κι η Μαρέβα Μητσοτάκη αλλά κι η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Με την “Μαντάμα Μπαττερφλάι“, έργο ορόσημο της ΕΛΣ γίνεται και η επανεκκίνησή της μετά την πανδημία θέλοντας να καταδείξει ότι η Τέχνη και ο Πολιτισμός επιβιώνουν στις πιο δύσκολες συνθήκες, καθώς αποτελούν την κινητήρια δύναμη για τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Η κορυφαία όπερα του Πουτσίνι έμελλε να είναι η ιστορική πρεμιέρα της Λυρικής Σκηνής, που έγινε στις 25 Οκτωβρίου 1940 και φιλοξενήθηκε στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Το παρών τότε είχε δώσει κι ο γιος του συνθέτη, Αντόνιο Πουτσίνι, αλλά και ο Ιταλός πρέσβης στην Αθήνα Εμανουέλε Γκράτσι, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα θα έδινε στην ελληνική κυβέρνηση το ιταλικό τελεσίγραφο πολέμου.

(Φωτογραφία εξωφύλλου: Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, Έλλη Στάη / PAPADAKIS PRESS)

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version