ΚΟΣΜΙΚΑ

Σημαντική εκδήλωση στη Χίο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος, μία εξέχουσα προσωπικότητα της Ορθοδοξίας επισκέφτηκε την ιδιαίτερη πατρίδα τουτην Χίο και τιμήθηκε από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

asist team
Γωγώ Αυγερινοπούλου /
Σημαντική εκδήλωση στη Χίο

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης τίμησαν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ Ελπιδοφόρο παραθέτοντας γεύμα προς τιμήν του στα Καρδάμυλα Χίου.

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο «Σπίτι της Μαρίας»- «Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος», που άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί τόσο τον σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, στο πρώτο του ταξίδι μετά την ενθρόνιση του στις Η.Π.Α. όσο και σημαντικές προσωπικότητες του νησιού.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης, που στον λόγο του ανέφερε χαρακτηριστικά: « Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για μας η έλευση του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου. Είμαστε υπερήφανοι για την μεγάλη αγάπη του προς τους συμπατριώτες του στα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου και για το ενδιαφέρον και την στήριξή του στα ζητήματα που απασχολούν το Ορθόδοξο ποίμνιο των νήσων. Αποδίδουμε τον δέοντα σεβασμό και λαμπρότητα ως οφείλουμε, σε αυτήν την εξέχουσα προσωπικότητα της Ορθοδοξίας » αλλά και ο οικοδεσπότης του χώρου Νίκος Τσάκος.

Λεωνίδας Ραπτάκης -γερουσιαστής του Rhodes Island USA, Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος, Δήμητρα Μουτζούρη, Γιάννης Χρυσουλάκης γ.γ. Αποδήμου Ελληνισμού, Σίλια Κριθαριώτη-Τσιάκου, Νίκος Τσάκος

O Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ελπιδοφόρος επεσήμανε πόσο υπερήφανος είναι για την Χιώτικη καταγωγή του, αφού οι Χιώτες σε όλο τον Δυτικό κόσμο μεσουρανούν ενώ τόνισε με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές ότι η μόλυνση και η προσβολή του Περιβάλλοντος είναι ηθική αμαρτία αφού εάν δεν σέβεσαι το δημιούργημα του θεού δεν σέβεσαι ούτε τον ίδιο τον θεό. Τέλος υπογράμμισε την σπουδαιότητα της αναδάσωσης και την ανάγκη παροχής βοήθειας στους πυρόπληκτους από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία με την συμβολή των πιστών της συνέλεξε και θα διαθέσει το ποσό του 1.000.000$.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και την σύζυγο του Δήμητρα

Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα, που επιμελήθηκε προσωπικά η σύζυγος του περιφερειάρχη Δήμητρα Μουτζούρη, με το μενού να είναι φτιαγμένο από τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε η μητέρα του Νάντια Λαμπρινιάδη, που έλαμπε από χαρά για την επίσκεψη αυτή του γιου της στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Αλλά και ο σεβασμιότατος αρχιεπίσκοπος ήταν ιδιαίτερα προσιτός και η λαμπερή του προσωπικότητα εξέπεμπε  στις κατ’ ιδίαν  συζητήσεις μαζί του.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος με τη μητέρα του Νάντια Λαμπριανιάδη

Ο Γρηγόρης Βαλτινός, ανέγνωσε τον «Ύμνο της Αγάπης», Αποστόλου Παύλου ‘Α επιστολή προς Κορινθίους (ιβ’ 27-ιγ’ 13) ενώ η σολίστ Ευγενία Παπαδήμα έντυσε μουσικά την εκδήλωση.

Δήμητρα Μουτζούρη, Γρηγόρης Βαλτινός

 

ΚΟΣΜΙΚΑ

Institute of Life: Συμπλήρωσε έξι χρόνια λαμπρής πορείας

Institute of Life: Συμπλήρωσε έξι χρόνια λαμπρής πορείας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 27/10/2021
Διπλή γιορτή για το Ecali Club

Διπλή γιορτή για το Ecali Club

Γωγώ Αυγερινοπούλου 25/10/2021
Επίσημη πρεμιέρα στο Παλλάς!

Επίσημη πρεμιέρα στο Παλλάς!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 21/10/2021

TRENDING

Σάκης Ρουβάς: Πρωταγωνίστησε σε λαμπερά εγκαίνια

Σάκης Ρουβάς: Πρωταγωνίστησε σε λαμπερά εγκαίνια

Γωγώ Αυγερινοπούλου 26/10/2021
Φίλιππος-Νίνα Φλορ: Οι καλεσμένοι στη λαμπερή δεξίωση

Φίλιππος-Νίνα Φλορ: Οι καλεσμένοι στη λαμπερή δεξίωση

Γωγώ Αυγερινοπούλου 24/10/2021
Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Η επιθυμία της πήρε σάρκα και οστά

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Η επιθυμία της πήρε σάρκα και οστά

Μαίρη Αυγερινοπουλου 18/10/2021