Λαμπερό γκαλά στο Μονακό

ΚΟΣΜΙΚΑ

Λαμπερό γκαλά στο Μονακό

Την ατμόσφαιρα και την αίγλη του θρυλικού γκαλά «Myth Revival», που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1960, στο Μονακό, στην Όπερα του Μόντε Κάρλο με την ντίβα της όπερας Μαρίας Κάλλας να μαγεύει με την φωνή της την κατάμεστη αίθουσα παρουσία, μεταξύ άλλων, του πρίγκιπα Ρενιέ της Γκρέϊς Κέλι –που ήταν καλοί φίλοι της – αλλά και του μεγάλου έρωτα τής ζωή της, Αριστοτέλη Ωνάση, θέλησαν να αναβιώσουν ξανά στο πριγκιπάτο.

16.05.2021 | 21:11

Η ζωγράφος Ιωάννα Ευθυμίου, δημιούργησε και διοργάνωσε, το πρώτο ετήσιο Maria Callas Monaco Gala & Awards και υποδέχθηκε λαμπερούς καλεσμένους σε ένα εντυπωσιακό γκαλά, που περιελάμβανε απονομές βραβείων σε εξέχουσες προσωπικότητες που διέπρεψαν με το προσωπικό τους έργο σε διαφορετικούς τομείς όπως: μουσική, όπερα, αθλητισμό, ιατρική, επιχειρηματικότητα, τουρισμό, φιλανθρωπία. Κι όλα αυτά «υπό τη σκέπη» της κορυφαίας Ελληνίδας σοπράνο και του σπουδαίου έργου της.

Η λαμπερή βραδιά, φιλοξενήθηκε, στην εμβληματική αίθουσα Salle Empire του Hôtel de Paris, υπό τους ήχους ονομαστών έργων της όπερας, με εκλεκτούς προσκεκλημένους να δίνουν το παρών, με πρώτο τον Πρίγκιπα Αλβέρτο που τον συνόδευε ο αδερφός της πριγκίπισσας Σαρλίν και γ.γ. του Princess Charlene Foundation, Garett Wittstock.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του αλλά και την στήριξη της Ελληνικής Κοινότητα του Μονακό και του ΕΟΤ, ξεκίνησε με την υποδοχή του Πρίγκιπα από τη  διοργανώτρια Ιωάννα Ευθυμίου, η οποία αρχικά τον ξενάγησε στην έκθεση έργων τέχνης Γκαλερί του Μονακό που εκπροσωπείται από την Ηρώ Βαχάρη-Καμπάνη και στη συνέχεια τού σύστησε προσωπικά όλους τους βραβευθέντες της εκδήλωσης.

Κατόπιν η οικοδέσποινα στην ομιλία της καλωσόρισε το κοινό, αναφέρθηκε στη Μαρία Κάλλας, αλλά και στην ευκαιρία πού δίνεται μέσα από αυτό το Maria Callas Monaco Gala & Awards για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας και Μονακό. Η ιδέα αυτή προκάλεσε το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα Αλβέρτου, ο οποίος δεσμεύτηκε να στηρίξει την εκδήλωση ώστε να γίνει ένας επιτυχημένος ετήσιος θεσμός του μικρού, μα τόσο δυνατού, Πριγκιπάτου.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η δραστήρια Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Μονακό Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη, η οποία βοήθησε ενεργά στη διοργάνωση καθώς επίσης και η Επίτιμη Ελληνίδα Πρέσβειρα για το 2021, Καλλιρρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου, που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή τής προσπάθειας για την ενίσχυση δράσεων που προάγουν την εξωστρέφεια και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Στον λόγο της, μάλιστα, στάθηκε στην κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη και τον ισχυρό συμβολισμό που έχει το Gala για την προβολή της Ελλάδας. Υπογράμμισε πως μπορούμε όλοι να εμπνευστούμε από την δύναμη του παραδείγματος της Μαρία Κάλλας και να αξιοποιήσουμε την πλούσια παρακαταθήκη της προς όφελος της χώρας μας.

Στο gala βραβεύθηκαν: η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη, η Μονεγάσκα νεαρή πιανίστρια Stella Almondo, που εντυπωσίασε με το ταλέντο της το κοινό, η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, οι παγκοσμίου φήμης τενίστες: Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, οι πρωτοπόροι στο χώρο της επιχειρηματικότητας: Έλενα Αμβροσιάδου, Βασίλης Κάτσος και Νέλλη Κάτσου. Από τον ιατρικό χώρο: ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Μελέτης Α. Δημόπουλος, ο λοιμωξιολόγος Δρ. Σωτήρης Τσιόδρας και ο επιχειρηματίας Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, που του απονεμήθηκε το βραβείο «Leadership in Healthcare&Corporate Social Responsibility», για την αποτελεσματική ηγεσία και διοίκηση στις Υπηρεσίες Υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας και την κοινωνική του προσφορά.

Το βραβείο Τουρισμού πήρε ο ξενοδόχος της Κρήτης Αθηναγόρας Ανδριαδάκης, που ήταν ο μέγας χορηγός της εκδήλωσης.

Βραβεύθηκαν επίσης, η πρόεδρος του Συλλόγου «Μαρία Κάλλας» Λιάνα Σκουρλή και ο αρχιπρεσβύτερος της Κυανής Ακτής και Μονακό κ.κ. Μιχαήλ Σεληνιώτακης για το φιλανθρωπικό του έργο.

Αμέσως μετά ακολούθησε γεύμα με την υπογραφή του κορυφαίου και πολυβραβευμένου σεφ Αλέν Ντουκάς στον ειδικά διακοσμημένο χώρο, με εξαιρετικό Art de la table, με ανθοσυνθέσεις σε ανοιξιάτικο mood.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κονσέρτο όπερας από τους μουσικούς: Stella Almondo (πιάνο), Alexis Gournel (πιάνο), και Elena Kuszheleva (σοπράνο).

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι προσκεκλημένοι παρέλαβαν ένα μοναδικό κόσμημα, φιλοτεχνημένο από την σχεδιάστρια κοσμημάτων Χάρις Απέργη, η οποία έφτιαξε και το Maria Callas Ring, αποκλειστικά για την Πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων: ο Πρόεδρος του Crem Louisette Azzoaglio ,  ο επίτημος πρόξενος της Ελλάδας στο Μονακό Πέτρος Μαχάς, οι αντιπρόεδροι της Ελληνικής Κοινότητας του Μονακό Γρηγόρης Στασινόπουλος και Γεράσιμος Μαρίνης, ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης, ο National Strength & Conditioning Performance Coach Χρήστος Φιωτάκης, η γενική γραμματέας του Princess Grace Foundation U.S.A. Brisa Carleton, η Μάγδα Καλλιτσάντζη , η Hulia Biren της SBM, η Safia El Malqui υπεύθυνη της Art Monte Carlo, το μοντέλο και επιχειρηματίας Victoria Silvstedt, κ.ά.

 

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version