Η πριβέ εκδήλωση στο Σούνιο για τα 70 χρόνια του ΕΟΤ

ΚΟΣΜΙΚΑ

Η πριβέ εκδήλωση στο Σούνιο για τα 70 χρόνια του ΕΟΤ

Φωτογραφίες από την κλειστή για το κοινό εκδήλωση που έγινε στο Σούνιο, για τα 70 χρόνια του ΕΟΤ.

18.09.2020 | 16:42

Πολλοί χαρακτηρίζουν τον τουρισμό ως τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας. Ενώ άλλα χρόνια μετρούσαμε αφίξεις και καταγράφαμε ρεκόρ στην προσέλευση τουριστών, οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας άλλαξαν τελείως τα δεδομένα. Και ήταν ακριβώς η έλλειψη τουριστών που μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ακόμα πιο ξεκάθαρα πόσο τα έσοδα από τον συγκεκριμένο κλάδο στηρίζουν την οικονομία μας.

Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη σύσταση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και με αφορμή τη συγκεκριμένη επέτειο διοργανώθηκε ένα πρωτότυπο μουσικό δρώμενο σε ένα από τα ομορφότερα και πιο ιστορικά σημεία της Αττικής, τον ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.

Εκεί παρουσιάστηκε ένα πρωτότυπο μουσικό δρώμενο με τίτλο «Όσο υπάρχουν Αχαιοί – Παραλλαγές πάνω σε μιαν αχτίδα», το οποίο είχε ως πηγή έμπνευσης το έργο του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και μουσική του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Η εκδήλωση ήταν κλειστή για το κοινό, λόγω των συνθηκών, αλλά θα μπορέσουμε όλοι να τη δούμε μέσα από ένα βίντεο-ντοκουμέντο, υψηλών προδιαγραφών, που γυρίστηκε με την υπογραφή του βραβευμένου σκηνοθέτη Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα. Το βίντεο θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ και από το διαδικτυακό κανάλι του ΕΟΤ, σε μια σημαντική προσπάθεια προβολής, ανάδειξης και εξαγωγής του ελληνικού πολιτισμού. Το παρών έδωσε βέβαια η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου.

Τις μουσικές συνθέσεις ερμήνευσε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τραγούδησαν ο Κώστας Μακεδόνας, η Βερόνικα Δαβάκη, η Μυρσίνη Μαργαρίτη και ο Γιώργος Φλωράκης.

Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version