Ελληνοαμερικανίδα επικεφαλής επικοινωνίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ελληνοαμερικανίδα επικεφαλής επικοινωνίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε ως επικεφαλής του επικοινωνιακού του επιτελείου την Ελληνοαμερικανίδα Τζεν Ψάκη.

30.11.2020 | 17:57

Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ με την ορκωμοσία του, τον Ιανουάριο του 2021, αλλά στελεχώνει ήδη το κυβερνητικό σχήμα και όλο το επιτελείο που θα τον πλαισιώσει.

Η ομάδα που θα αναλάβει το τμήμα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου απαρτίζεται από έξι γυναίκες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία.

«Είμαι υπερήφανος που ανακοινώνω σήμερα την πρώτη υψηλόβαθμη ομάδα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, η οποία αποτελείται εξ ολοκλήρου από γυναίκες», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν τα κατάλληλα προσόντα και την εμπειρία σε ζητήματα επικοινωνίας, φέρνοντας διαφορετικές αντιλήψεις στη δουλειά τους, αλλά και μία κοινή δέσμευση για την καλύτερη ανοικοδόμηση της χώρας».

Επικεφαλής θα είναι η ομογενής Τζεν Ψάκη, κόρη του Δημήτρη Ψάκη και της Αϊλίν Μεντβέι. Η καταγωγή της από την πλευρά του πατέρα της είναι από τη Μεσσηνία.

Η Τζεν Ψάκη. (Φωτογραφία: John Sciulli/Getty Images for Politicon/Ideal Image)

Η Ψάκη, μητέρα δύο παιδιών κάτω των πέντε ετών, είναι ένα πολιτικό στέλεχος με πολυετή εμπειρία σε επιτελικές θέσεις. Αφού αποφοίτησε από το Κολέγιο, το 2001, ξεκίνησε την καριέρα της δουλεύοντας σε καμπάνιες υποψηφίων των Δημοκρατικών. Επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, διετέλεσε διευθύντρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και αναπληρώτρια υπουργός Επικοινωνίας.

Η Ψάκη, ως διευθύντρια επικοινωνίας τότε του Μπαράκ Ομπάμα, παρακολουθεί τον πρόεδρο να μιλάει στον Λευκό οίκο τον Νοέμβριο του 2016, μετά ττη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές. (Φωτογραφία: Alex Wong/Getty Images/Ideal Image)

Κεντρική φωτογραφία: Alex Wong/Getty Images/Ideal Image

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version