Δείπνο σε ιδιωτικά θερμοκήπια

ΔΙΕΘΝΗ

Δείπνο σε ιδιωτικά θερμοκήπια

Στο Λος Άντζελες αλλάζει ο τρόπος που τρώμε το φαγητό μας.

09.07.2020 | 14:34

Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν και παραμένουν «πολυάσχολες» καθώς τα εστιατόρια ανοίγουν και πάλι, μετά την καραντίνα.

Στο Λος Άντζελες οι λύσεις που έχουν σκεφτεί οι μαγαζάτορες ποικίλλουν. Ευρυματικοί και μη αναζητούν με ποιο «σχέδιο» θα λειτουργήσουν και πώς θα εκμεταλλευτούν τους υπάιθριους χώρους, τα πεζοδρόμια και τους χώρους στάθμευσης με στόχο να αυξήσουν τους καθήμενους πελάτες.

Στο Έκο Παρκ, γειτονιά του Λος Άντζελες, το εστιατόριο «Lady Byrd», που έκλεισε τον Μάρτιο εξαιτίας του κορονοϊού, ήταν πανέτοιμο για την «εποχή μετά την καραντίνα».

Όταν οι αμερικανικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των εξωτερικών χώρων των εστιατορίων, η ιδιοκτήτρια Μίστι Μανσούρι είχε ήδη μετατρέψει τον χώρο στάθμευσης του καταστήματός της σε κήπο, γεμάτο με λουλούδια, βότανα και φυτά, αλλά και έχοντας προσθέσει και ιδιωτικά θερμοκήπια.

Η Μανσούρι υποστηρίζει ότι οι χώροι του εστιατορίου είναι ασφαλείς καθώς διαθέτουν παράθυρα για να επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα, καθαρίζονται και απολυμαίνονται, έπειτα από κάθε χρήση, ενώ τηρούν τις οδηγίες που έχουν εκδώσει τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης (CDC).

Εντός του εστιατορίου λειτουργεί και ένα μίνι μάρκετ.

Η ιδιοκτήτρια λέει ότι εμπνεύστηκε το ευφάνταστο δημιούργημα από ένα εστιατόριο που βρίσκεται στο Άμστερνταμ που είχε εγκαταστήσει θερμοκήπια για φαγητό τον περασμένο Μαίο όταν και το επισκέφτηκε.

«Είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία φαγητού», λέει η Μανσούρι. «Αυτή ήταν μια ιδέα που ήθελα να φέρω και στο δικό μου εστιατόριο, όταν το είδα να είναι τόσο όμορφο στο Άμστερνταμ. Όμως όταν ξέσπασε η πανδημία αυτό που έπρεπε- πρωτίστως- να κάνουμε ήταν να επικεντρωθούμε στην υγεία και την ασφάλεια. Και ναι, μπορεί να έχουμε στο εστιατόριο έναν μεγάλο αίθριο χώρο αλλά ήθελα να κάνω ένα βήμα παραπάνω για τους ανθρώπους που νιώθουν ότι χρειάζονται περισσότερη ασφάλεια».

Αφού ολοκληρωθεί το κάθε γεύμα, τα θερμοκήπια καθαρίζονται με απολυμαντικά και αντιμικροβιακά μείγματα. Τα θερμοκήπια έχουν επίσης παράθυρα που επιτρέπουν τη συνεχή ροή αέρα κατά τη διάρκεια του φαγητού.

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version