ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση κορυφής

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» και Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco, Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη συνάντησε τον Πρόεδρο της Ιταλίας Sergio Mattarella

asist team
Μαίρη Αυγερινοπουλου /
Συνάντηση κορυφής

Με αφορμή του XIX Ηigh Level Meeting του Nizami Ganjavi International Center, που πραγματοποιείται στην Ρώμη, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Sergio Μattarella υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Quirinal Palace, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού και παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν τους.

Η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου
Η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και της ομιλίας του, συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για το σημαντικό έργο του οργανισμού που φέρνει κοντά ηγέτες από διάφορα κράτη σε έναν διαπολιτισμικό διάλογο με στόχο την ειρήνη, την ασφάλεια, την αποφυγή της βίας και την ανάπτυξη εν όψει της ατζέντας του 2030.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης οι Co-Chair του οργανισμού: Dr Vaira VikeFreiberga και Dr Ismail Serageldin καθώς και ο Franco Frattini, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε όταν η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ως ιδρυτικό μέλος του Nizami Ganjavi International Center απηύθυνε χαιρετισμό και παρέδωσε στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας εκ μέρους όλων των μελών, τη συμβολική τιμητική πλακέτα με ένα χρυσό κλαδί ελιάς.

 

 

 

 

Απευθυνόμενη στον κύριο Mattarella, η Μαριάννα Β.  Βαρδινογιάννη είπε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που σας γνωρίζω και θα ήθελα να σας μεταφέρω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου.  Σας ευχαριστώ για την ευγενική σας πρόσκληση και για την πολύτιμη στήριξη σας στον διεθνή οργανισμό Nizami Ganjavi International Center.  Σας παρακαλώ να δεχτείτε αυτό το συμβολικό δώρο ως αναγνώριση της υπέρτατης ανθρωπιστικής σας συνεισφοράς σε όλο τον κόσμο.  Είναι ένα κλαδί ελιάς που συμβολίζει την ειρήνη και την ευημερία, ένα δώρο για εσάς και για την ένδοξη χώρα σας.  Ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO θα ήθελα να σας θέσω και το θέμα της προστασίας των μνημείων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή, ένα θέμα με το οποίο γνωρίζω καλά πως ασχολείστε προσωπικά τόσο εσείς, όσο και ο Έλληνας Πρόεδρος».

Ο Ιταλός πρόεδρος από την πλευρά του ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη και τόνισε τη σημασία της προστασίας των μνημείων από την κλιματική αλλαγή, λέγοντας της ότι η βοήθειά της θα είναι πολύτιμη και της ζήτησε να εκκινήσει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με το γραφείο του άμεσα.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ λεμονιού με μύρτιλα και γιαούρτι αμυγδάλου

Κέικ λεμονιού με μύρτιλα και γιαούρτι αμυγδάλου

Asist Team 13/04/2021
Νηστίμιο Ριζότο

Νηστίμιο Ριζότο

Asist Team 12/04/2021
Κιουνεφέ ένα ξεχωριστό γλυκό

Κιουνεφέ ένα ξεχωριστό γλυκό

Asist Team 11/04/2021

TRENDING

Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο γιορτάζει!

Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο γιορτάζει!

Γωγώ Αυγερινοπούλου 13/04/2021
Η Κλόε Καρντάσιαν βγήκε από τα ρούχα της

Η Κλόε Καρντάσιαν βγήκε από τα ρούχα της

Γωγώ Αυγερινοπούλου 09/04/2021
Θοδωρής Αθερίδης: Το τρυφερό στιγμιότυπο με τον Θοδωρή jr

Θοδωρής Αθερίδης: Το τρυφερό στιγμιότυπο με τον Θοδωρή jr

Μαίρη Αυγερινοπουλου 07/04/2021