Ξημέρωσε Κυριακή του Πάσχα και πριν αυτή η γιορτή -εν μέσω καραντίνας- περάσει στην ιστορία σαν η πιο περιορισμένη και “εσώκλειστη” εβδομάδα των Παθών (μας) οι διάσημοι του Instagram εξακολουθούν να μοιράζονται ευχές, συνταγές και μηνύματα αγάπης και Ανάστασης.

Από το φρικασέ, που προσπάθησε να φτιάξει η Σία Κοσιώνη το Σαββατόβραδο, μέχρι τα όμορφα λόγια της Ζέτας Μακρυπούλια για το “τώρα” και το άγνωστo “μετά”, αυτό που μένει είναι η ανάγκη για μία κανονικότητα και μία ευκαιρία να κερδίσουμε και πάλι την “απλή ζωή” που τόσο είχαμε παρεξηγήσει.

Το φρικασέ της Σίας Κοσιώνη

Instagram @siakossioni

“Επιχείρηση φρικασέ. Ποιο δελτίο; Εδώ είναι τα δύσκολα! Καλή Ανάσταση σε όλους! ΥΓ: Και καλή επιτυχία σε όλες εμάς τις αγχωμένες μαγείρισσες!”, έγραψε η παρουσιάστρια ειδήσεων του Σκάι.

To τσουρέκι τσουρεκάκι της Υβόννης Μπόσνιακ

Η συνταγή:

Υλικά

Μίγμα 1.

120 ml γάλα χλιαρό
45 γρ. νωπή μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Μίγμα 2.

800 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
240 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ μαχλέπι
1/2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ μαστίχα

Μίγμα 3.

175 ml χλιαρό γάλα
2 μεγάλα αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κ.γ άρωμα βανίλια
60 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

Σύνθεση:

2 αυγά ( λίγο από το ασπράδι τους )

2 κ.σ νερό

Φιλέ Αμυγδάλου

Εκτέλεση

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη σπάμε στο μπολ του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το γάλα, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για περίπου 7 λεπτά να ξεκουραστεί.

Τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, το αλεύρι για τσουρέκι, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, το αλάτι και τη μαστίχα (την οποία έχουμε σπάσει σε γουδί μαζί με λίγη ζάχαρη) και τα ανακατεύουμε!

Τώρα θα βάλουμε όλα τα στερεά υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ πάνω από το μίγμα με τη μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα από πορτοκάλι και τα χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ για περίπου 8-10 λεπτά.

Έπειτα θα προσθέσουμε το βούτυρο και θα το ξανάχτυπήσουμε για άλλα 2 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ με λίγο λαδωμένο χέρι, και τη σχηματίζουμε σε ένα όμορφο μπαλάκι, και τη βάζουμε μέσα σε ένα λαδωμένο μπολ. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες σε ένα ζεστό μέρος στο σπίτι. Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ μας πάνω στο πάγκο χωρίς να βάλουμε αλεύρι.

Την κόβουμε σε έξι ίσα κομμάτια.

Σχηματίζουμε ένα μπαστούνι το κάθε κομμάτι, και στη συνέχεια παίρνουμε 3 κομμάτια και φτιάχνουμε μία πλεξούδα. Έτσι έχουμε δύο όμορφα τσουρέκια. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε δυο ταψιά και μεταφέρουμε εκεί τα τσουρέκια μας.

Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα ξανά αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσουν.Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς.Με ένα πινέλο μαγειρικής αλείφουμε τα τσουρέκια μας με τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει με λίγο νεράκι και τέλος προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου.

Τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά( μετά από 20 λεπτά αλλάζουμε τη θέση από τα ταψιά πάνω κάτω και κάτω πάνω) Όταν θα τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί μας χωρίς να τα αγγίξουμε.

To συγκινητικό μήνυμα της Ζέτας Μακρυπούλια για Καλή Ανάσταση

Instagram @zeta_makripoulia_official

“Καραντίνα ημέρα: ;;;
Ούτε που θυμάμαι πια.Αφού δεν έχει σημασία.Τώρα όντως ο χρόνος είναι σχετικός…Κάθομαι σ’ αυτόν τον άχρονο-χρόνο και παρατηρώ.Τώρα που όλα έχουν μπει σε παύση.Παύση με πολλά «μέτρα» και με «σχέδιο».Παρατηρώ εμένα και τον κόσμο.

Άλλοι έχουν ενοχές που κάθονται,άλλοι μαγειρεύουν,άλλοι κάνουν ενδοσκόπηση,άλλοι άπειρα post,άλλοι απαγορεύουν,άλλοι πεινάνε,άλλοι παίρνουν τα βουνά,άλλοι χωρίζουν,άλλοι φλερτάρουν,άλλοι καθαρίζουν αποθήκες,άλλοι φοβούνται,άλλοι τσακώνονται,άλλοι ανακαλύπτουν ταλέντα,άλλοι αντιδρούν,άλλοι υπακούουν,κάποιοι δεν έχουν κουράγιο να ξανά βγουν να κάνουν τα ίδια με πριν,άλλοι κάνουν party απο τα μπαλκόνια τους,άλλοι σιδερώνουν,άλλοι παχαίνουν,άλλοι είναι καλά,άλλοι «ψεύτο καλά».

Άλλοι παλεύουν με την έξω και την έσω πραγματικότητα και ανακαλύπτουν την μοναξιά.Ανακαλύπτουν πως η μοναξιά δεν έχει σχέση με τους άλλους αλλά κατοικεί μέσα τους βαθιά και στήνει παγίδες.Πολλοί δεν ξέρουν καν τι θέλουν.Λες και πριν που ήταν όλα «φυσιολογικά» ξέραμε… Άλλοι παθαίνουν κρίσεις πανικού,άλλοι θρηνούν,άλλοι πεθαίνουν. Παράλληλα στη Μεσόγειο διεθνείς συνθήκες παραβιάζονται.Μετανάστες στοιβάζονται και μία ακόμη οικονομική καταστροφή αχνοφαίνεται πριν καλά-καλά προλάβουμε να βγούμε από την προηγούμενη.Κάποιοι άλλοι είναι στην πρώτη γραμμή.

Στη μάχη. Με έναν αόρατο εχθρό.Εκεί ο χρόνος κυλά όπως ακριβώς τον θυμόμαστε.Εκεί ο χρόνος τρέχει.Δεν προλαβαίνουν. Εμείς χαμένοι και αποπροσανατολισμένοι ετοιμαζόμαστε για την «μετακορονοϊκη εποχή».

Μέσα σε αυτά τα παράλληλα σύμπαντα λοιπόν όπως κι εσείς έτσι κι εγώ, ζω την καραντίνα μου. Κι εγώ έχω ξεκουραστεί,έχω μαγειρέψει,έχω κλαδέψει,έχω τρέξει,έχω κάνει διαλογισμό,έχω καθαρίσει όλο το σπίτι,έχω δει σήριαλ,έχω διαβάσει,έχω κουρέψει,έχω βαρεθεί,έχω μελαγχολήσει,έχω ακούσει μουσική,έχω χορέψει,έχω γελάσει,έχω κλάψει,ΟΛΑ.

Παραμένω θετική, ψύχραιμη και ευγνώμων που τουλάχιστον έχω χρόνο να παρατηρώ όλα αυτά.Μέσα από την παρατήρηση μπορεί να έρθει η αλλαγή και τώρα έχουμε χρόνο να παρατηρήσουμε όλα τα συναισθήματα που προκύπτουν μέσα από κάθε κατάσταση.

Τι θα βγει μετά από όλο αυτό; Θα αλλάξουμε; Θα γίνουμε καλύτεροι; Δεν το ξέρω.Το εύχομαι και σίγουρα είναι στο χέρι μας! Θα δείξει…!
Καλή Ανάσταση!”.

To αυγό της Κατερίνας Παπουτσάκη

Instagram @katerina_papoutsaki

“Happy Easter friends!”, έγραψε η αγαπημένη ηθοποιός.