FLASH

Δημήτρης Μοθωναίος: Στα 70 χρόνια της Berlinale

Εάν όλα πάνε καλά και γίνει, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου τον Φεβρουάριο του 2021, τότε η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Μοθωναίος θα κάνει την πρεμιέρα της εκεί.

asist team
Μαίρη Αυγερινοπουλου /
Δημήτρης Μοθωναίος: Στα 70 χρόνια της Berlinale

Η ταινία, με τίτλο «A day in the life of a teddy bear», αν έχουν ρυθμιστεί τα θέματα του κορονοϊού και πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ θα συμμετάσχει στην Berlinale που φέτος συμπληρώνει τα 70 της χρόνια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου είναι ένα από τα σπουδαιότερα διεθνή φεστιβάλ για τον κινηματογράφο, μαζί με αυτά των Καννών και της Βενετίας. Διοργανώνεται κάθε Φεβρουάριο στην Γερμανική πρωτεύουσα από το 1951, απονέμοντας τη Χρυσή και την Αργυρή Άρκτο. Μόνο το 1970 διακόπηκε η διεξαγωγή του για πολιτικούς λόγους, που ανέκυψαν λόγω της απαγόρευσης συμμετοχής της αντιπολεμικής ταινίας “Ο.Κ.” του Μίχαελ Φερχέφεν

Άση Μπήλιου: Ερωτικές προβλέψεις για την Άνοιξη 2021
Άση Μπήλιου: Ερωτικές προβλέψεις για την Άνοιξη 2021

Φέτος μάλιστα, οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ ανακοίνωσαν πως από το Φεβρουάριο του 2021, τα βραβεία δε θα απονέμονται βάσει φύλου, αλλά βάσει ερμηνείας, ως ένδειξη ευαισθητοποίησης σχετικά με το φύλο στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Ο Δημήτρης Μοθωναίος που για τις ανάγκες της ταινίας έμεινε για τρεις μήνες στη Σαγκάη τοπερασμένο Φθινόπωρο, την εποχή δηλαδή που στην Κίνα είχε αρχίσει το ανελέητο κυνήγι του κορωνοϊού, περιμένει με ανυπομονησία την πρεμιέρα της ταινίας που αν δεν γίνει στο Βερολίνο θα γίνει τελικά στην Σαγκάη.

Στιγμιότυπο από τα γυρίσματα

Πρόκειται για μία αυτοβιογραφική ταινία, του πρωτοεμφανιζόμενου Βασίλη Ξηρού, που αφορά στη γνωριμία ενός Έλληνα και μίας Κινέζας στη Σαγκάη, τη στιγμή που οι ζωές τους βρίσκονται σε αντίθετα μονοπάτια: εκείνος μόλις έχει αφιχθεί στην Κίνα για να δουλέψει ως αρχιτέκτονας ενώ εκείνη ετοιμαζόταν να φύγει για την Αυστρία για να συνεχίσει τις μουσικές σπουδές της. Οι καταστάσεις που θα ζήσουν μαζί θα τους φέρουν ενώπιον διλημμάτων που αφορούν βασικές επιλογές ζωής.

Με τη συμπρωταγωνίστριά του Tu Hua

Η ελληνοκινεζική ταινία μεγάλου μήκους «A day in the life of a teddy bear» αποτελεί το δεύτερο σενάριο του Βασίλη Ξηρού (το πρώτο είναι μια ελεύθερη προσαρμογή της Ιλιάδας στην αρχαία Κίνα). Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στη Σαγκάη, στη Λευκάδα και τη Βιέννη από την China Films τη μεγαλύτερη εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών της Κίνας.

Ο Βασίλης Ξηρός που εργάζεται στη διπλωματική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών από το 2002, υπήρξε Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη από τον Νοέμβριο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2019.

Στην ερώτησή μας στον Δημήτρη Μοθωναίο πώς και προσκλήθηκε για το συγκεκριμένο «love story», μας είπε ότι  ο Βασίλης Ξηρός τον είχε δει στο σήριαλ  «Ζωή εν τάφω» που προβάλλονταν από την ΕΡΤ, και του τηλεφώνησε. Κι έτσι μαγικά βρέθηκε στη Σαγκάη.

Πώς ήταν η ζωή εκεί; «Έζησα τρεις μήνες τον πιο καπιταλιστικό κομμουνισμό! Πλούτος παντού, Δουλεύαμε 20άωρα. Πολύ σκληρή δουλειά. Υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν από την πολλή δουλειά και δεν μεγαλοποιώ την κατάσταση. Εάν δεν τελειώσουν δεν φεύγουν όσο εξαντλημένοι κι αν είναι».

Η ταινία είναι γυρισμένη στην αγγλική γλώσσα και ο Δημήτρης Μοθωναίος πρωταγωνιστεί μαζί με την Tu Hua( Του Χουά).

Να σημειώσουμε τέλος ότι το έργο πραγματοποιήθηκε και με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ)

IN FOCUS

Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών.

Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών.

Δέσποινα Πετρίδου 30/01/2021
7+1 λόγοι εξηγούν γιατί δεν χάνουμε κοιλιακό λίπος

7+1 λόγοι εξηγούν γιατί δεν χάνουμε κοιλιακό λίπος

Asist Team 28/01/2021
Δώστε χώρο στην καρδιά σας.

Δώστε χώρο στην καρδιά σας.

Μαίρη Αυγερινοπουλου 05/02/2021

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαρμόσυνα νέα για τον Χάρι και την Μέγκαν

Χαρμόσυνα νέα για τον Χάρι και την Μέγκαν

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/02/2021
Μαρία Ηλιάκη: Baby boom

Μαρία Ηλιάκη: Baby boom

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/02/2021
Μία αληθινή ιστορία αγάπης

Μία αληθινή ιστορία αγάπης

Μαίρη Αυγερινοπουλου 14/02/2021