(UPDATED) Βραβεία Grammy: 8 υποψηφιότητες για την Lizzo

ΜΟΥΣΙΚΗ

(UPDATED) Βραβεία Grammy: 8 υποψηφιότητες για την Lizzo

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ράπερ Lizzo είναι το φαβορί για τα Βραβεία Grammy, στις πιο σημαντικές διακρίσεις της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας.

22.11.2019 | 13:05

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των βραβείων Grammy 2020 με πολλές εκπλήξεις, πολιτικά πρόσωπα και σίγουρα άρωμα γυναίκας!

Η αντίστροφη μέτρηση για τη γιορτή της μουσικής έχει αρχίσει, καθώς ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Grammy 2020, τα οποία πασιφανώς θα είναι γένους θηλυκού μιας και οι περισσότερες υποψηφιότητες ανήκουν σε γυναίκες. Η παρουσιάστρια της βραδιάς, Alicia Keys, ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες που επιλέχθηκαν μέσω live stream, αφήνοντας τους ειδικούς της βιομηχανίας της μουσικής, άφωνους.

Κόντρα στα αναμενόμενα, το άλμπουμ «Western Stars», του Μπρους Σπρίνγκστιν δεν πήρε καμία υποψηφιότητα, όπως και το «Springsteen on Broadway», το οποίο του χάρισε μια υποψηφιότητα για Emmy. Σε άλλες εκπλήξεις, η Τέιλορ Σουίφτ, για δεύτερη συνεχή χρονιά, δεν είναι υποψήφια για το άλμπουμ της χρονιάς.

Η Μισέλ Ομπάμα είναι, για το βιβλίο της «Becoming» ανάμεσα στους υποψήφιους, στην κατηγορία καλύτερο προφορικό άλμπουμ, μια κατηγορία στην οποία έχει κερδίσει δύο φορές ο Μπαράκ Ομπάμα. «Είμαι ενθουσιασμένη που είμαι υποψήφια για GRAMMY!» έγραψε στο Instagram. «Αυτή η χρονιά ήταν μια τόσο σημαντική για μένα και έχω αγαπήσει να ακούω τις ιστορίες σας και να συνεχίζω να πορεύομαι μαζί σας. Σας ευχαριστώ για κάθε ουσία αγάπης και υποστήριξης που έχετε μοιραστεί τόσο γενναιόδωρα», πρόσθεσε η ίδια.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Lizzo έρχεται πρώτη με οκτώ υποψηφιότητες για τα Βραβεία Grammy, τις σημαντικότερες διακρίσεις της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας, σύμφωνα με τον κατάλογο των υποψηφιοτήτων που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η ποπ καλλιτέχνης, ηλικίας 31 ετών, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Μελίσα Βίβιαν Τζέφερσον, προηγείται των δύο άλλων αποκαλύψεων της χρονιάς, της 17χρονης alt-pop τραγουδίστριας Billie Eilish και του 20χρονου ράπερ Lil Nas X, που έχουν έξι υποψηφιότητες ο καθένας.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Λος ‘Αντζελες στις 26 Ιανουαρίου.

 

Ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων για την 62η τελετή απονομής των βραβείων Grammy ανακοινώθηκε χθες.

Η Lizzo που είναι 31 ετών και το κανονικό της όνομα είναι Μελίσα Βίβιαν Τζέφερσον συγκέντρωσε 8 υποψηφιότητες. Με 6 υποψηφιότητες ακολουθούν η 17χρονη alt-pop τραγουδίστρια Billie Eilish και ο 20χρονος ράπερ Lil Nas X.

 

Lizzo, Eilish και Lil Nas X είναι τα φαβορί στις πιο σημαντικές κατηγορίες του βραβείων Grammy, την “Ηχογράφηση της Χρονιάς” και το “Άλμπουμ της Χρονιάς”.

 

Billie Eilish

 

Lil Nas X

 

Η 62η τελετή απονομής των βραβείων Grammy θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου στο Λος Άντζελες και οικοδέσποινα της βραδιάς θα είναι η Alicia Keys. Στον λογαριασμό της στο Instagram μάλιστα ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο αναρωτιέται αν θα φθάσει με ελικόπτερο στη σκηνή, αν θα έχει πυροτεχνήματα, αν βγει από καπνούς ή αν θα πάει με άλογο.

 

Alicia Keys (Photo by Jamie McCarthy/Getty Images/Ideal Images)

 

 

Όλες οι υποψηφιότητες στις 84 διαφορετικές κατηγορίες έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα των βραβείων Grammy.

 

Από την Αλεξία Ζάβρα

Photo by Jamie McCarthy/Getty Images/Ideal Images

Photo by Kevin Winter/Getty Images for RADIO.COM/Ideal Images

Photo by Ethan Miller/Getty Images/Ideal Images

Photo by Emma McIntyre/Getty Images/Ideal Images

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version