ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία: Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» και «ΠΕΔΙΟ»

Τέσσερα νέα βιβλία έρχονται από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» και «ΠΕΔΙΟ» και αναμένεται να καθηλώσουν τους αναγνώστες. Το παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο που έγινε βιβλίο «La Casa de Papel» - Το ημερολόγιο του «καθηγητή», το ««Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος», το «Τρία χρόνια και μία ημέρα», και το παιδικό «Γεια σου Νίντζα». Καλή ανάγνωση!

asist team
Τζένη Χαρτά /
Βιβλία: Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» και «ΠΕΔΙΟ»

«La Casa de Papel» – Το ημερολόγιο του «καθηγητή» των Ivan Tapia, Montse Linde

Μετάφραση: Αρετή Μαθιουδάκη

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

Εκδόσεις: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Καλώς ήρθατε στο escape book του La casa de papel! Σε ένα escape book ο πραγματικός πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο αναγνώστης, αφού καλείται να λύσει όλους τους γρίφους που θα συναντήσει στο βιβλίο για να μάθει σε ποια σελίδα να συνεχίσει την ανάγνωση, καθώς τα κεφάλαια δεν βρίσκονται στη σωστή σειρά. Και αν δεν καταφέρει να απαντήσει στα αινίγματα, υπάρχει η λύση…

Γραμμένο από τη συγγραφική ομάδα της πιο επιτυχημένης σειράς του Netflix, το συναρπαστικό αυτό βιβλίο είναι διαδραστικό και κατορθώνει να μεταφέρει στις σελίδες του τη γοητεία, αλλά και την αγωνία από τη δράση της ξεχωριστής ισπανικής τηλεοπτικής σειράς που έχει κερδίσει χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο. Το σίγουρο είναι ότι ο αναγνώστης θα διασκεδάσει με μοναδικό τρόπο εξιχνιάζοντας τα μυστήρια που ετοίμασε ο «Καθηγητής», ο ιθύνων νους της πιο επιτυχημένης ληστείας όλων των εποχών και ο καλύτερος στην επινόηση παιχνιδιών ευφυΐας. «Τι έπρεπε να κάνω; Φαντάζομαι ότι, αν θέλω να ανοίξω το μεταλλικό κουτί, θα πρέπει να βρω τον κωδικό που κρύβουν η φωτογραφία και το οριγκάμι και να δω σε ποιον αριθμό αντιστοιχεί αυτή η λύση στον κώδικα. Οι ιππότες της νύχτας σε νέες περιπέτειες!»

Αρκετό καιρό μετά τη ληστεία των εκατομμυρίων στο Εθνικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας και ενώ ο θόρυβος της πολύκροτης υπόθεσης έχει αρχίσει πια να καταλαγιάζει, ένα παράξενο δέμα παραδίδεται στον Χέρο Λαμάρκα την ημέρα που εκείνος μαζεύει τα τελευταία πράγματα από το συνοικιακό συνεργείο που διατηρούσε μέχρι τότε. Το δέμα περιέχει ένα ανυπόγραφο γράμμα, ένα τετράδιο, ένα κουτί κλειδωμένο με λουκέτο, μια φωτογραφία μιας μάσκας με το πρόσωπο του Νταλί και ένα κατακόκκινο οριγκάμι. Ο Χέρο δεν έχει καμιά αμφιβολία για τον αποστολέα. Είναι ο Σέρχιο Μαρκίνα, ευρέως γνωστός ως «Καθηγητής» και εγκέφαλος της μεγαλύτερης ληστείας στην ιστορία της Ισπανίας, ο Ρομπέν των Δασών που η αστυνομία καταζητεί σε όλο τον κόσμο. Είναι ο παιδικός του φίλος, εκείνος που σκαρφιζόταν παιχνίδια ευφυΐας τις σκοτεινές ημέρες που περνούσαν μαζί στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Σαν Χουάν ντε Ντιός στο Σαν Σεμπαστιάν.

Αυτό το πανέξυπνο αγόρι που ο Χέρο του μάθαινε την τέχνη του οριγκάμι για να τον κάνει να χαμογελάσει κάθε φορά που έβλεπε τα μάτια του βουρκωμένα. «Εγώ τον έμαθα την τέχνη του οριγκάμι. Εκείνος με έμαθε να μένω ξύπνιος με παιχνίδια ευφυΐας δικής του επινόησης. Κυρίως, με έμαθε να μη χάνω ποτέ την ελπίδα. “Για όλα υπάρχει μια τελευταία φορά”, έλεγε».

Αναλαμβάνοντας δράση σε αυτό το καινούργιο παιχνίδι ευφυΐας, ο Χέρο γνωρίζει ότι ο παιδικός του φίλος έχει προβλέψει για εκείνον ένα καλά κρυμμένο μέρος της λείας. Το μόνο που πρέπει να κάνει για να φτάσει εκεί είναι να λύσει τους γρίφους. Και, όταν φτάσει, «ξέρει ότι ο “Καθηγητής” κάτι ετοίμασε πάλι».

Εσείς θα καταφέρετε να φτάσετε μαζί του μέχρι το τέλος.

«Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος», του Μ. Scott Peck

Μετάφραση: Σοφία Ανδρεοπούλου

Εκδόσεις: ΠΕΔΙΟ

Ένα κλασικό πλέον βιβλίο από τον ψυχίατρο και συγγραφέα Μ. Σκοτ Πεκ. Σε αυτό, ο διάσημος γιατρός μάς παρουσιάζει τη νέα «ψυχολογία της αγάπης»: έναν διαφορετικό τρόπο να βλέπουμε τη ζωή, τον εαυτό μας και τους άλλους. Οι εμβριθείς ιδέες, τα ζωντανά παραδείγματα, οι συναρπαστικές ιστορίες και τα τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε τα προβλήματά μας, να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να βρούμε εσωτερική γαλήνη και φώτιση. Πορευόμενος μέσα στα δύσβατα μονοπάτια των ανθρώπινων ιδεών και σχέσεων, ο συγγραφέας ανοίγει για εμάς τον δρόμο προς την πνευματική ανάπτυξη και την εσωτερική ισορροπία.

Το βιβλίο “Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος” παραμένει, επί σειρά ετών, το πρώτο στη λίστα των best sellers του είδους του στις ΗΠΑ και στις άλλες αγγλόφωνες χώρες και έχει μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες. Κυκλοφορεί ξανά από τις Εκδόσεις Πεδίο σε ανανεωμένη, επετειακή έκδοση και σε νέα μετάφραση, δίνοντας την ευκαιρία στους αναγνώστες να επιλύσουν χρόνια προβλήματα της ψυχής και να αποκτήσουν τη γαλήνη και την πληρότητα στη ζωή τους.

Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο της περίφημης τριλογίας του συγγραφέα, μαζί με τα δύο επόμενα της σειράς, “Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος συνεχίζεται” και “Πέρα από τον δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο”, τα οποία θα κυκλοφορήσουν σύντομα από τις Εκδόσεις Πεδίο. Έτσι οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της θεωρίας για την πνευματική ανάπτυξη του Μ. Σκοτ Πεκ.

«Τρία χρόνια και μία ημέρα», του Θεόδωρου Σπυρόπουλου

Εκδόσεις: ΠΕΔΙΟ

Το ουίσκι δημιουργείται όταν η φαντασία, η τέχνη και η επιστήμη συνδυάζονται με την ευρηματικότητα του νου και τις αισθήσεις του ανθρώπου. Το “Τρία χρόνια και μία ημέρα” είναι ένα βιβλίο που καταφέρνει μέσα από το μεράκι, το πάθος και το ιδιαιτέρως ευρύ γνωστικό υπόβαθρο του συγγραφέα να μεταφέρει στον αναγνώστη, είτε αυτός είναι έμπειρος αναζητητής είτε νεομυημένος στον μαγικό κόσμο του ουίσκι, όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να εμβαθύνει στο αγαπημένο μας απόσταγμα. Διαβάζοντας τις σελίδες του βιβλίου αυτού, θα νιώσετε σίγουρα τη γαργαλιστική αίσθηση της κανέλας, του βυνοποιημένου κριθαριού και της τύρφης στη μύτη σας… Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια άκρως ενδιαφέρουσα περιπλάνηση στον υπέροχο κόσμο του ουίσκι.

Γιάννης Αικατερινίδης, Giannis Whisky & Travel

Το “Τρία χρόνια και μία ημέρα” δεν είναι απλώς το πρώτο βιβλίο με θέμα το ουίσκι στην Ελλάδα. Είναι ένα εγχείρημα που όλοι όσοι αγαπάμε το «νερό της ζωής» ξέρουμε ότι ήταν προ πολλού αναγκαίο. Μια παρακαταθήκη για τις νέες γενιές ουισκόφιλων, μια κατάθεση ψυχής του συγγραφέα. Ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος επιτυγχάνει να μεταφέρει εξειδικευμένη πληροφορία με αμεσότητα, ειλικρίνεια και σεβασμό, όπως ακριβώς αρμόζει στον «βασιλιά των αποσταγμάτων». Slàinte!

Μανώλης Μαθιουδάκης, thewhiskybeat.com

«Γεια σου Νίντζα» του N. D. Wilson

Εικονογράφηση: Forrest Dickison

Εκδόσεις: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Απολαύστε μια συναρπαστική μέρα ενός τετραπέρατου νίντζα. Μια υπέροχη έμμετρη ιστορία για τους φανατικούς φίλους, της πρωτότυπης σειράς του Netflix, σε όλο τον κόσμο. Είστε έτοιμοι για περιπέτεια; Για σκανταλιές; Μήπως για σάντουιτς; Ακολουθήστε έναν πανέξυπνο νίντζα, ο οποίος είναι πρόθυμος να μοιραστεί τη μέρα του (αλλά όχι το φαγητό του) με τους φανατικούς φίλους της τηλεοπτικής σειράς σε όλο τον κόσμο.

(Φωτογραφία: Pexels.com)

 

 

 

 

INTERVIEW

«Sex and the City»: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία των τριών πρωταγωνιστών

«Sex and the City»: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία των τριών πρωταγωνιστών

Τζένη Χαρτά 10/07/2021
Η Λούρδη Λεόν έγινε … Μαντόνα

Η Λούρδη Λεόν έγινε … Μαντόνα

Μαριάννα Νομικού 07/07/2021
Τζένιφερ Λόπεζ – Μπεν Άφλεκ: Βόλτα με τα παιδιά τους

Τζένιφερ Λόπεζ – Μπεν Άφλεκ: Βόλτα με τα παιδιά τους

Μαριάννα Νομικού 05/07/2021

TRENDING

«Άγριες Μέλισσες»: Κωνσταντής και Δρόσω ξανά μαζί

«Άγριες Μέλισσες»: Κωνσταντής και Δρόσω ξανά μαζί

Μαριάννα Νομικού 10/07/2021
Άννα Βίσση: Ετοιμάζει συναυλία στο Μονακό

Άννα Βίσση: Ετοιμάζει συναυλία στο Μονακό

Δέσποινα Πετρίδου 08/07/2021
«Βασιλιάς Όττο»: Το θαύμα του Euro 2004 έγινε ταινία

«Βασιλιάς Όττο»: Το θαύμα του Euro 2004 έγινε ταινία

Μαριάννα Νομικού 06/07/2021