«The Thread», σε online streaming

ART & CULTURE

«The Thread», σε online streaming

To Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, η παράσταση που έγραψε ιστορία, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, το «The Thread», θα παρουσιαστεί μέσω online streaming.

05.01.2021 | 08:33

Η πολιτιστική εταιρία ΛΑΒΡΥΣ ξεδιπλώνει το νήμα «The Thread» με την ελπίδα το 2021 να μας ενώσει όλους μαζί για μια νέα πορεία τόσο της χώρας όσο και όλων μας ατομικά

Ο τρόπος παρακολούθησης της παράστασης οικείος πλέον καθώς όποιος επιθυμεί να ακούσει την πρωτότυπη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, να απολαύσει τη χορογραφία του Russell Maliphant– που υπογράφει και τη σκηνοθεσία- και να θαυμάσει τα κοστούμια της Μαίρης Κατράντζου, δεν έχει παρά να μπει στο https://www.viva.gr/tickets/dance/streaming/the-thread/ και να αγοράσει το εισιτήριό του.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι το «Τhe Thread», είναι μία ιδέα της παραγωγού Γεωργίας Ηλιοπούλου.

Είναι μία παράσταση που βασίζεται στον διάλογο του παρελθόντος με το παρόν. Από τη μία οι παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί και από την άλλη ο σύγχρονος χορός. Δύο κόσμοι φαινομενικά αντίθετοι και ξένοι. Ο κόσμος της παράδοσης που εκπροσωπεί τη σταθερότητα και την εξωστρέφεια και ο κόσμος της σύγχρονης κίνησης που αντιπροσωπεύει την αναζήτηση και τον εσώτερο κόσμο των ανθρώπων. Οι δύο «αταίριαστοι» δρόμοι εμφανίζονται επί σκηνής και πότε αντιδικούν, πότε συμπλέουν, πότε εκθέτουν τη διαφορετικότητα τους και πότε επιδιώκουν τη συνεννόηση.

Η παράσταση ονομάστηκε «The Thread» από τον μίτο της Αριάδνης. Είναι το νήμα που ενώνει, το νήμα που οδηγεί, το νήμα που μπορεί να κατανοήσει ό,τι με πρώτη ματιά φαίνεται ασύνδετο, το νήμα που μπορεί να μας ταξιδέψει σε κόσμους ασύμβατους φαινομενικά, φωτίζοντας υπόγειες συγγένειες που οι άνθρωποι διστάζουν να αποδεχτούν. Το νήμα που, με εργαλείο τη χορευτική τέχνη, μας υπενθυμίζει τη βάση της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας: Από τα πολλά το ένα και από το ένα τα πολλά.

 

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version